StoryEditorOCM
ZabavaGlazba & politika

Nakon Srba i Crnogorci otkazali koncert ukrajinskoj rock grupi: ‘Ljudi se bune, oni su ukrajinski Thompson!‘

Piše dv
15. veljače 2023. - 17:28

Koncert ukrajinsko-bjeloruskog rock benda "Lyapis Trubetskoy" otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo pošto, prema njihovim tvrdnjama, ovaj bend širi "rusofobne poruke i novac donira vojsci Ukrajine".

Ovo je drugo otkazivanje koncerta ove rock skupine na Balkanu. Naime, prije nekoliko dana grupa je trebala nastupiti u Domu omladine Beograd. Јučerašnji koncert bio je zakazan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je koncert otkazan, piše klix.ba, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Јedan od građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo povodom održavanja koncerta ovog "ukrajinsko-bjeloruskog Thompsona" bio je i novinar Igor Damjanović, koji je za Srnu izjavio da je nastup ovog benda morao biti otkazan.

"Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cijenu spriječe nastup esktremističkog rock benda "Lyapis Trubetskoy", na čijim nastupima širom svijeta se šalju rusofobne poruke i skuplja pomoć za ukrajinsku vojsku", rekao je Damjanović.

On je istakao da "bratoubilački rat" Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju i siguran je da većina građana Crne Gore želi "da što prije zavlada mir i zaustavi stradanje".

07. svibanj 2024 22:48