StoryEditorOCM
ZabavaLegenda bijelog sporta na ljetovanju

Nakon Đokovića, u Hrvatsku stigao i veliki Roger Federer. Tenisač se strpljivo fotografirao s fanovima, potpisivao autograme...

Piše DV
25. srpnja 2023. - 11:53

Nakon što je Novak Đoković s obitelji proteklog vikenda posjetio Dubrovnik, još jedan teniski velikan odabrao je Hrvatsku za godišnji odmor.

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, a po mnogima i najveći u povijesti, 42- godišnji Švicarac Roger Federer, odlučio se malo opustiti i istražiti Lijepu našu.

Legenda "bijelog sporta" posjetila je tako Nacionalni park, a u susretu s obožavateljima gentlemanski je potpisivao autograme i fotografirao se s fanovima.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Budući da mu je Ivan Ljubičić, bivši hrvatski tenisač, jedno vrijeme bio trener, spekulira se da je Švicarac na odmor u Lijepu našu došao upravo na njegovu preporuku.

Federer je u tenisku mirovinu otišao u rujnu prošle godine.  U svojoj 24 godine dugoj karijeri osvojio je ukupno 103 turnira, od čega 20 Grand Slamova, 28 Masters 1000 turnira i 6 ATP finala. Jedini je u povijesti osvojio US Open pet puta zaredom, osam puta je slavio u Wimbledonu, šest puta na Australian Openu i jednom u Roland Garrosu.

U lanjskom oproštaju od aktivne teniske karijere, zahvalio je na podršci svojoj supruzi Mirki s kojom je u braku od 2009. godine. Roditelji su četvero djece.

 

 

 

27. travanj 2024 18:43