StoryEditorOCM
ZabavaSAVJETUJE IGRAČE

Matematičar dokučio kako osvojiti lutriju, otkrio i koliko je dobra strategija stavljanje značajnih datuma za brojeve

Piše dv
7. travnja 2023. - 16:33

Svatko tko sudjeluje na lutriji ima jednu prema 300 milijuna šansi osvojiti jackpot, a jedan matematičar otkrio je trik pomoću kojeg je ovo sasvim izvedivo, prenosi Net.hr.

Ryan Garibaldi tvrdi da odabir nepopularnih brojeva, kupnja ulaznica u državama koje se najmanje prodaju i odabir pravih izdvojenih brojeva povećava izglede za pobjedu. Otkrio je i pogrešku koja vas može spriječiti da zaradite milijune: odabir datuma za igranje, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Drugi savjet bi mogao biti, ako pogledate kartu na kojoj birate svoje brojeve, nemojte odabrati samo stupac brojeva na toj karti jer će neki ljudi to učiniti", rekao je Garibaldi.

Garibaldi tvrdi i da bi odabir uzastopnih brojeva mogao biti dobar potez, jer je pomogao Richardu Lustigu da osvoji četiri puta na lokalnoj lutriji u Floridi za 900.000 eura. Ovaj muškarac rekao je da je pri igranju lutrije reinvestirao dobitke u kupnju novih lutrijskih listića, a zatim bi koristio ručno odabrane redne brojeve i stalno ih ponavljao.

"Ovo neće povećati vaše šanse za pobjedu. Taj način će vam dati iste šanse za osvajanje jackpota kao bilo koja druga metoda izbora. Međutim, ako tako pogledate kartu, izgleda čudno. Toliko uzastopnih brojeva pomaže da ne podijelite jackpot, što je dobro", rekao je Garibaldi.

Matematičar je objasnio i kako osvojiti velike nagrade na igrama, što uključuje korištenje interneta. Naime, on preporučuje da provjerite stranice kao što je scratchoff-odds.com, koje vam omogućuju da vidite određene karte u vašoj državi i nagrade koje tek treba preuzeti ako osvojite na lutriji, On predlaže da odaberete igru koja vam omogućuje da pogodite četveroznamenkasti broj i kladite se u šesterostruku znamenku. Tako ćete se kladiti na četveroznamenkasti broj s ponovljenim znamenkama, poput 1122 ili 1212, a ako se kladite u šesterostruku, kladite se na svih šest mogućih načina pisanja broja s dvije jedinice, a u njemu dvije dvojke, savjetuje Garibaldi.

"Ako to učinite, vaši izgledi za dobitak su jedan prema 1667, a u većini država ćete, ako dobijete tu okladu, dobiti preko 700 eura, što znači da morate otići u ured lutrije", zaključuje.

26. travanj 2024 08:34