StoryEditorOCM
ZabavaBRAVO

Maja Šabić pobijedila u MasterChefu i osvojila 200 tisuća kuna: ‘Nestvarno mi je... Ovaj trofej posvećujem isključivo i samo sebi!‘

Piše Dv
29. prosinca 2022. - 23:42

Istrijanka Maja Šabić pokazala je i u finalnom izazovu koliko vješto kuha te odnijela prestižnu titulu pobjednice MasterChefa, kao i novčanu nagradu od 200.000 kuna.

Iako je tijekom ocjenjivanja na kraju bilo neizvjesno hoće li pehar otići u Majine ili ruke njezine konkurentice, finalistice Lore Cepetić, žiri je Maja potpuno osvojila svojim finim voćnim desertom.

Prilikom osmišljavanja jela koja će pripremati za žiri u finalnom izazovu, Lora se odlučila držati namirnica koje su joj bile drage prije MasterChefa, ali i one koje je zavoljela u showu.

image

Maja Šabić

Nova TV

Maja je izabrala namirnice koje će najbolje opisati njezinu Istru i pripremiti jelo koje priča, kako je rekla ‘‘istarsku priču‘‘.

Najizazovnije joj je bilo raspodijeliti vrijeme, jer u 120 minuta ne samo da je trebalo dovršiti prvi slijed, nego i započeti raditi na drugim sljedovima.

Za hladno predjelo žiriju je donijela paštetu od pršuta i suhih smokava, carpaccio od tune, tartar od škampa, prženu crnu maslinu, ukiseljeni motar, kreker od rižinog papira i nori algi te redukciju acceta.

Za toplo je predjelo Maja donijela umak od oslića, karamelizirani ljubičasti luk, crveni radič, konfitirani oslić i njok od krumpira popržen na maslinovom ulju.

image

Maja Šabić

Nova TV

Glavno jelo činili su file od boškarina u umaku s crnim vinom i tartufima, njok od rikote i špinata, pire od gljiva, glazirana mrkva, čips od kelja, pečena cikla i tartuf.

Kad je došlo vrijeme za desert, Maja koja inače jako voli raditi slastice, žiriju je donijela mousse od svježih smokava, te ganaž od bosiljka, limuna i bijele čokolade.

- Nestvarno mi je, skroz mi je nestvarno. Ne mogu vjerovati da sam ja osvojila MasterChef. Ovaj trofej posvećujem isključivo i samo sebi jer sam ja kuhala - ponosna je rekla Maja.

image

Maja Šabić

Nova TV

- Ja sam dobila ono po što sam došla - biti u finalu. Maja je apsolutno zaslužila ovo - rekla je Lora.

- Moja poruka budućim MasterChef generacijama je da MasterChef stvarno mijenja živote, nije patka - poručila je Maja za kraj.

07. svibanj 2024 11:05