StoryEditorOCM
ZabavaROMANSE, VEZE, LJUBAVNI ZIDOVI I ZGODE

LJUBAVNA FOTOGALERIJA ŽELJKA TUTNJEVIĆA Dubrovnik dobio svoj muzej od amora

Piše DV
11. svibnja 2018. - 17:19

Dubrovnik je dobio svoj prvi Muzej ljubavnih veza (Love stories Museum). Otvoren u Pilama, u ulici Od Tabakarije, građani i turisti od ovog tjedna mogu razgledati fotografije slavnih gostiju Grada, zapise o romansama likova filmova i TV serija koje su snimane u Dubrovniku, od Igre prijestolja i Star Wars, do recentne verzije Robina Hooda i njegove pratilje lady Marianne. Posebnost muzeja je, uz brojne donirane predmete poput četkica za zube ili plišanaca zaljubljenih parova i u tome što svaki posjetitelj može postati i izlagač, tako da dio svoje ljubavne zgode bilo pismeno ili kao suvenirm, pridoda rastućem muzejskom postavu.

- Naši posjetitelji i parovi mogu potpisati na “Ljubavni zid” te snimiti zajedničku fotografiju ili selfie i tako pomoći kreirati jedinstvenu posvetu svim zaljubljenima u Dubrovniku, a parovi koji smatraju da je upravo njihova osobna ljubavna priča dovoljno zanimljiva i posebna za uvrštavanje u izložbenu kolekciju - mogu se slobodno javiti u “Muzej” ljubavnih priča – otkrila je Bruna Papić, glasnogovornica muzeja koji nudi i zanimljiv kutak za 'kemičare'. Točnije, na svima razumljiv način objašnjava utjecaj oksitocina na naš osjećaj naklonosti i zaljubljivanja.

Ima u postavu i naizgled sasvim običnih 'drangulija' s posebnim značenjem za vlasnike koji su u Gradu ili oko njega doživjeli romansu.

Tako se među brojnim izloženim eksponatima našla i suvenirska šalica iz Švedske koja je neočekivano povezala rastavljenu Amerikanku i Francuza, pa priča o mladiću koji je buduću suprugu upoznao na sprovodu, kao i emotivna storija o paru pred razvodom koji je odlučio svom braku dati posljednju priliku.

U Muzeju je cijeli jedan kut posvećen ljubiteljima nota i romansi iz glazbenog svijeta,  a tu je i dječji kutak, da najmlađima ne bude dosadno dok stariji razgledaju postav.

 

27. travanj 2024 23:30