StoryEditorOCM
Zabava‘Stao mi mozak‘

Krešo se u ‘Potjeri‘ na pitanju o Tesli i Edisonu jako naživcirao: ‘Ovo je promašaj koji... da‘

Piše dv
25. listopada 2023. - 20:25

Večerašnja Potjera bila je uzbudljiva do samog kraja. Bojan, Adam, Nikola i Mirna su se borili protiv lovca Krešimira Sučevića Međerala u TV kvizu Potjera.

Do završne potjere došli su svi osim Adama te su se borili za 10.500 eura. Imali su u završnoj potjeri čak 17 koraka prednosti. Pobjedu su odnijeli u posljednjim sekundama budući da je Krešo zaredao nekoliko netočnih odgovora i zbog toga je imao samo korak manje od njih.

U završnoj potjeri pojavilo se pitanje o geometriji na koje odgovor nisu znali ni natjecatelji ni Krešo, a zbog pitanja o izumitelju Krešo se naživcirao.

Krešu naživciralo

Pitanje na kojemu su svi pogriješili glasilo je: "Eulerova kružnica povezuje devet istaknutih točaka kojeg geometrijskog lika?" Krešo je rekao deveterokut, a ekipa je pomislila da je riječ o osmerokutu. Točan odgovor je trokut. 

Krešo se na jednom pitanju jako naživcirao. "Američki dan izumitelja je na rođendan kojega Teslina rivala?" glasilo je pitanje. 

"Isuse, kako se zove? Ne mogu se sjetiti, mozak mi je stao", rekao je Krešo. "Ovo je promašaj koji... da", samo je kratko rekao nakon što su natjecatelji ponudili točan odgovor - Thomas Alva Edison.

Ekipa je otišla kući s 10.500 eura. "Ljudi koji gledate, odite na višu", kazala je Mirna. "Trebao sam si neke tablete uzeti, bolje bi mi bilo", dodao je uzbuđeni Nikola. "Idite na Potjeru, ali nemojte baš čekati peti put", savjetuje Bojan.

Stao mu mozak

"Ekipa koja napravi 17 koraka definitivno zaslužuje pobjedu. Onaj koji nije bio u ovoj ulozi ne zna kako je to kad mozak stane. I kad se ne možete sjetiti nečega, onda je jedino rješenje ne trošiti vrijeme. Znao sam da ćete me vratiti, trebao sam si ostaviti barem malo vremena da vas pokušam stići", kazao je Krešo.

03. svibanj 2024 14:27