StoryEditorOCM
ZabavaA SVI SE PONADALI...

Ivana Kovač otkriva: Morat ću vas razočarati, ali Mišo u svibnju neće nastupiti na Poljudu!

Piše dv
17. travnja 2022. - 08:52

Poletna pjesma ljubavne tematike, njezina omiljenog zabavnog žanra najnovija je akvizicija Ivane Kovač. U svom rodnom Šibeniku snimila je spot za svoj novi singl za koji je zaslužan slovenski glazbenik Raay, koji se našao u ulozi autora glazbe, Ivanin dugogodišnji tekstopisac Neno Ninčević zaslužan je za tekst, aranžman potpisuje Leo Škaro, a miks Tomo Mrduljaš.

Spot je sniman vjerojatno po najvećoj ovogodišnjoj orkanskoj buri na šibenskoj plaži Banj i u Kalelargi, ali redatelj Željko Petreš i pjevačica pokazali su se jačim od "vjetrušine". Riječ je o pjesmi s kojom će Ivana okušati sreću na CMC festivalu u Vodicama, donosi Slobodna Dalmacija.

Nedavno ste izbacili novi singl "To se desi" s kojim ćete nastupiti na CMC festivalu. Vi ste se u Vodicama već udomaćili, pa tamo otvarate svoju ljetnu glazbenu sezonu...Što vas posebno veže za ovaj festival, ima li neka zabavna, duhovita anegdota s ovog festivala, a za koju publika ne zna.

- Veže me sada već tradicija. Ni sama ne znam koja mi je ovo već godina na tom festivalu i jako ga volim. Što se anegdota tiče neke ni nema, ali volim energiju tog festivala jer je to prilika da se družiš sa kolegama i meni osobno je to najdraži dio svega.

image

Voli energiju CMC festivala

 

PROMO

Osim Vodica, dobro vam pristaje i Splitski festival? Hoćemo li vas vidjeti ove godine na Prokurativama?

- Ja se iskreno nadam da da.

Stegla 'kaiš'

Kad smo već kod Splita, brojni su oni koji s nestrpljenjem iščekuju i službenu potvrdu koncerta na Poljudu na kojem bi u svibnju trebao nastupiti vaš legendarni otac. Namjeravate li mu se pridružiti na pozornici, pomoći oko priprema?

- Morat ću vas razočarati i reći da neće biti službene potvrde… barem ne za Poljud.

Poznati ste kao jednostavna, neposredna osoba koja se ne libi reći kako stoje stvari bez pakiranja u neki celofan. Tako ste nedavno govorili kako vam i u pandemiji, kada je glazba zamrla, nije bilo teško promijeniti "film" u glavi...Jeste li se tada pribojavali za svoju egzistenciju?

- Ono što sam ja napravila u pandemiji jest da sam stegla "kaiš" i to pošteno kao i sav ostali svit, baš iz straha kojeg ste naveli. Pošteno su nas isprepadali, ali s druge strane, puno njih je na dobitku kada se unese strah ljudima u kosti. Kada je čovik isprepadan, racionalnost pada u vodu, ne može razmišljati svojom glavom i podložan je svemu što mu okolina nalaže, a to je najgore što ti se može desiti.

Ostavila sam se svih vijesti, televizije, portala... svega! I život mi je 1000 puta lipši od tada. Ja se iskreno ne sićam kada sam čula ili pročitala lipu vijest. Je l' moguće da se ama baš ništa lipo ne dešava oko nas!? Puno njih profitira na ljudskom strahu… ja sam se odjavila iz tog programa.

Poznati ste kao velika kreativka, koja zna s rukama, pletete, bavite se keramikom... Jesu li te stvari samo hobiji ili ste s nekima od njih otišli i korak dalje?

- To su hobiji i tako će i ostati, jer u suprotnom dolazi do presinga, a to onda više nije to.To je veliki gušt i jaaako opušta. Glazba i pisma su moji numero uno.

Pandemiji se napokon nazire kraj...Jeste li zbog nje neke stvari stavili na čekanje, hoćete li se nagraditi nečim, sada kada su opet brojne opcije dostupne?

- Sad ću se počastiti nastupom i nema lipšeg poklona od toga. Osjećaj bine, pisme i ljudi. Meni osobno najlipši osjećaj ikad.

Koncertna sezona posebno je jaka u nadolazećem razdoblju; imate li vi već dogovorene nastupe?

- Krenilo se punit, hvala Bogu. Ima dosta nastupa koji su stavljeni na čekanje još od prije dvije godine pa godinu unazad.

Jesu li se glazbenici vratili na "tvorničke postavke" ili se još uvijek pandemija odražava na vaše djelovanje?

image
PROMO

'Lina sam za TV show programe'

- Baš sam pričala s kolegama kada smo nedavno bili na CMC press konferenciji i toliko smo svi sritni što se kreće raditi. Još uvik nije to tutta forza kakva je bila, ali bit će.

Na kojem mjestu, a da to još uvijek niste, bi voljeli pustiti glas?

- Svuda di nisam bila, samo nek se piva!

Vole vas Slovenci...Koja je tajna veza između vas i njih?

- Vole našu zabavnu glazbu. Pravu zabavnu glazbu. Obožavaju Dalmaciju i naše note i baš sam ponosna na to.To su divni ljudi koji u sebi nemaju susprezanja. Jako su pristupačni i sami po sebi veseli.

Na televiziji su aktualni brojni show programi, a vi ste jednom prilikom kazali kako takve stvari nisu za vas...Jeste li promijenili mišljenje?

- Nisam, još uvik sam lina za te stvari. Ja vam se držim pisme i samo pisme, jer je to moj jedini put.

28. travanj 2024 00:53