StoryEditorOCM
Zabava‘Mamine maze‘

Irena svoje goleme pse hrani cijelom, svježom kokoši, progutaju je u minut! Ovakav prizor zasigurno niste vidjeli

Piše dv
6. studenog 2023. - 19:14

Irena je vlasnice pasa Cane corso, inače stare pasmina za koju se utemeljeno tvrdi da su pratili rimske legionare u ratove gdje ih se koristilo u borbama, kao čuvare, ali i lovačke pse na manju, ali i nešto krupniju divljač. Narastu i više od 70 cm, a mogu težiti i 50 kilograma. Imaju jedan od najjačih zagriza uopće poznatih. 

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Irena ih hrani sa svježim mesom, primjerice za ručak im da cijelo pile - kokoš, a oni je doslovce smrskaju svojim zubima za nekoliko minuzta, pojedu i traže još. Ona i jedan muškarac u videu se maze s tom velikom pasminom, kažu da su nježni divovi...

Irena živi u Srbiji. 

@irena_canecorso

Hoće li se izboriti sa ?? ???

♬ Happy Dog - DJ Moody

- Cane corso je divan ljubimac! Veće je građe i mišićavog tijela te iznimno privržen svom vlasniku, tako da mu teško pada kad ga se ostavi samog kod kuće. Preporučuje se rana socijalizacija uz iskusnog vlasnika i tada cane corso postaje velika maza koja obožava igru i druga bića!

Ne zahtjeva puno brige oko dlake koja je kratka i linja se. Imajte na umu da malo više slini od ostalih pasmina, pa nije idealan izbor psa ako volite urednost. Životni vijek mu je u prosjeku 11 godina. Dolazi u crnoj, žutoj, sivoj, crvenoj i tigrastoj boji. Cane corso često prati loš glas i opisuju ga kao agresivnog, no on uz čvrstu i odlučnu ruku te ranu socijalizaciju postaje izrazito poslušan i dobar pas koji se odlično slaže sa psima i drugim životinja. Zna biti tvrdoglav pa će ponekad testirati granice ponašanja koje mu vlasnik dozvoljava. Izrazito je odan svojoj obitelji i neće pokazivati interes za druženje s drugim ljudima. Ukoliko situacija zatraži, postat će i hrabar zaštitnik. Aktivan je pas tako da traži puno šetnji, igre i treninga, navodi Maja Črnjević, dr. med. vet. za Zoocity.

26. travanj 2024 20:44