StoryEditorOCM
ZabavaDVA MILIJUNA EURA

I vi ste nakon povratka s Tenerifa ostali u šoku kada ste shvatili da vam nedostaju predmeti iz torbi? Sve se otkrilo

Piše dv
15. prosinca 2023. - 16:27

Španjolska civilna garda uhitila je 14 zaposlenika u zračnoj luci Sur-Reina Sofija na Tenerifima i istražuje još 20 radnika za koje se sumnja da su počinitelji pljački, oštećenja i pranja novca, navodi se u službenom priopćenju objavljenom u petak.

Operacija je pokrenuta nakon otkrivanja povećanja broja pritužbi koje su putnici podnijeli zbog krađa iz njihovih torbi u zračnoj luci, dodaje se u priopćenju

Pritvorenici su uspostavili cijelu mrežu radnika u zračnim lukama, koji su za vrijeme prijenosa torbi u zrakoplove pljačkali. Vjeruje se da su otvorili prtljagu već unutar skladišta, izvan vidokruga drugih korisnika i nakon vađenja željenih predmeta, ponovno su zatvarali torbe kako se ne bi primijetilo da je bilo neovlaštenog uzimanja stvari, opisuje se u priopćenju.

Među ukradenim predmetima bili su nakit, mobiteli, satovi i elektronika. Vrijednost svih pronađenih ukradenih predmeta iznosi 1.953.571 eura, navodi dužnosnik, piše CNN.

U sklopu zapljene prijavljeno je 29 skupocjenih satova, 120 komada nakita (zlato i drago kamenje), 22 skupocjena mobitela, elektronički dijelovi, 13.000 eura u gotovini...

07. svibanj 2024 01:09