StoryEditorOCM
ZabavaPROPAO IM ŠOPING

Hrvate koji su kupovali Nike proizvode po smiješnim cijenama i bili uvjereni da su profitirali kao nitko prije njih dočekao hladan tuš: ‘Žao nam je, ali moramo vam nešto kazati‘

Piše dv
27. prosinca 2022. - 23:20

Hrvati koji su prošlog petka zahvaljujući previdu Nikeovu sportsku opremu kupili po iznimno povoljnim cijenama dobili su u utorak poruke da artikala koje su naručili nema u skladištima te da su zbog toga uklonjeni iz njihovih košarica.

"Morali smo ukloniti artikl iz vaše narudžbe. Nažalost, artikla nema u skladištu. Žao nam je zbog toga - znamo da je frustrirajuće kada ste uzbuđeni zbog nove opreme, a sve propadne", rekli su iz Nikea jednom od kupaca koji se okoristio neplaniranom akcijom, piše Jutarnji list.

"Ne brinite, ako još uvijek vidite da se autorizirali plaćanje tog artikla, autorizacija će biti uklonjena kada obradimo vaš povrat. Ako ste naručili još nešto, to će vam biti dostavljeno prema planu", dodali su iz Nikea.

Poruka koju je Nike odaslao kupcima iz Hrvatske koji su u njegovoj trgovini kupovali po niskim cijenama

Podsjetimo, Nike je uoči ulaska Hrvatske u eurozonu odlučio, prema svemu sudeći, cijene u kunama zamijeniti s onima u eurima. Međutim, ispalo je da su zamijenili samo brojeve, a ne i oznaku valute.

Umjesto 65 eura, odjeća je neko vrijeme koštala 65 kuna. Kupci su previd brzo uočili i artikle još brže pokupovali.

Hudice koje koštaju 500 kuna, prodavale su se po 65, toliko su došle i kratke hlače s motivima NBA momčadi, dok su majice snižene s 230 na 30 kuna. I sve se to dogodilo potpuno neplanirano, kao posljedica greške. Petnaestak sniženih artikala nestalo je u rekordnom razdoblju.

Brzo su to primijetili kupci. Poveznice na web shop Nikea širile su se i užarile WhatsApp i Facebook grupe, a tvrtka je izgubila desetak tisuća kuna.

- Bila je to najbolji božićni šoping u mojoj povijesti - rekao je, ne skrivajući oduševljenost, jedan od sretnih kupaca. Najbolju ovogodišnju akciju otkrio mu je prijatelj obavijestivši ga porukom o neviđenim sniženjima. Ni naš sugovornik ih nije sačuvao za sebe, nego je radosnu vijest podijelio sa svojim kolegama.

- Kad sam skužio akciju, bilo je udari - kupuj što brže možeš. Navala je bila ogromna i stvari su brzo nestale - opisao nam je brzinu reakcije kupac, piše Jutarnji list.

No, sudeći po mailu koji je počeo stizati kupcima iz Hrvatske, od "najboljeg božićnog shoppinga u povijesti" ipak neće biti ništa.

27. travanj 2024 08:01