StoryEditorOCM
ZabavaJEDINSTVENA OBOŽAVATELJICA

Gospođa Dragica: Otkazala sam operaciju, ni jedan koncert moga Miše nisam propustila, u Arenu sam mu donijela 70 ruža! Kad idem na kemoterapiju, sjetim se samo ‘Budi jača od vjetra‘...

Piše Lenka Gospodnetić/sd
6. lipnja 2022. - 00:28

Večer sjete, ogromne podrške, a tek onda pjesme; tako bi se mogao sažeti dugo najavljivani koncert Miše Kovača na Starom placu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

- Da nema vas, mene ne bi bilo - kazao je Mišo tijekom nastupa; redovito je pjesme presijecao svojim "motivacijskim govorima", a upravo navedena rečenica bila je najrječitija. Jer, i kad je slab, i kad teško pjeva i govori, ljudi Mišu vole, podržavaju, obožavaju!

Koncert je kasnio dobrih sat i pol, pa smo stigli proćakulati s dosta gostiju. Jedan od zapaženijih bio je Mate Bulić u ViP-dijelu u društvu supruge Zdravke i Damira Primorca, odvjetnika i sveučilišnog profesora. Obojica su deklarirani "mišoljupci", k tomu Mate kolegu iznimno poštuje.

- Došao sam iz poštovanja prema legendi. Inače sam i sam nastupio na Starom placu na isti dan, i to prije 24 godine! Sad vodim malo mirniji život, družim se s unučadi, manje nastupam - povjerava karizmatični Hercegovac.

Daju joj snagu

Samo zbog Miše operaciju u Linzu, Austriji, odgodila je njegova vjerojatno najveća obožavateljica, Dragica Stojanov (69) iz Rijeke.

Nesretna Dragica još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća kuburi s karcinomom, a život su joj obilježile brojne tragedije; no, Mišine pjesme daju joj snagu...

- Prespavat ću u povoljnom hostelu, došla sam iz Rijeke, otkazala operaciju, ni jedan koncert moga Miše nisam propustila! Na zadnji u Areni sam mu donijela sedamdeset ruža, nitko nije kao Mišo, jedina živuća legenda - zažareno će Dragica, posebno vezana za jednu pjesmu.

image
Tom Dubravec/Cropix


- Kad dođem u KBC Rijeka na kemoterapiju, sjetim se one "Budi jača od vjetra", i odmah se ohrabrim. Nije mi lako, nedavno mi je umrla i doktorica iz Lošinja, u kojemu sam živjela više od šezdeset godina. Ne znam što bih da mi nema Miše, on mi je kao familija. Vidite, držim ga i na zaslonu mobitela. A zastavu sam sama napravila - ponosno će Dragica, riječka kraljica.

Opara: Pjesme su obilježile živote

Koncert nije propustio ni karizmatični Andro Krstulović Opara, bivši poteštat, a stigao je i onaj koji to pretendira postati: Zoran Đogaš, i to sa suprugom.

- Čujte, Mišine pjesme obilježile su živote svih nas. Meni najviše ona "Proplakat će Zora(n)" - našalio se HDZ-ova uzdanica Đogaš.

Još jedan vojnik iste stranke došao se pokloniti Miši: Ante Bačić Baćo, saborski zastupnik i negdašnji predsjednik mladeži.

- Ja sam najveći Mišin obožavatelj - ustvrdio je; Dragica bi se teško s tim složila...

- Ovaj koncert u srcu posvećujem mom prerano preminulom prijatelju koji mi je bio kao brat - kazala je pak Blanka Čapalija, jedna od viđenijih splitskih ljepotica iz devedesetih, inače sestra još poznatije ljepotice Fani, misleći na Karla Jurčevića, pokojnog pjevača.

Viđeni su u publici i Marko Livaja sa svojom Iris, kao i kolega mu nogometaš Dean Lovren; njega je stalno "štitio" otresiti bodyguard...

Mišin nastup konačno je oko 21.30 h najavila Edita Lučić Jelić, a potom se doista pojavio Mišo na pozornici kao neko mitsko biće...

Branitelji i Hajduk

Dalmacija u mom oku, Ti si pjesma moje duše, pa Na tvojoj ruci prsten, kad je pak Mišo - morao sjesti. No, publika se nije dala smesti ni slabostima, niti falširanjem; pjevali su gromko kao golemi zbor, gorjele su bengalke...

image

Alen Nižetić i Jole

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Nakon prvog seta pjesama puštalo se videa na velikom zidu, valja pohvaliti produkciju na muziciranju i bek-vokalima koji su lavovski "pokrivali" čak i nemoguće dionice.

Mišu je za mikrofonom zamijenila - pogađate - kćer Ivana Kovač!

Prekrasna Ivana došla je s mamom Anitom, ali i svojom malenom kćeri, koja se tijekom jedne pjesme ugnijezdila i u djedovu krilu.

Rasti zemljo, pukni stino, pjevala je Ivana uz pratnju benda Kvaka 22, a sredinu koncerta - između dva Mišina seta - ispunili su i njegovi prijatelji: Slavonske lole, Jole, klapa Rišpet, Alen Nižetić, Saša Antić...

Višekratno se zahvaljivalo i hrvatskim braniteljima, spominjalo Hajduka, zahvaljivalo i širilo dobre želje, vibracija je bila doista "moćna", Stari plac mjesto je s dušom i tradicijom, možda najsretniji izbor za ovakav događaj.

30. travanj 2024 16:16