StoryEditorOCM
Zabavamračne tajne

Filmska ljubavna priča kraljevskog para koji stiže u Hrvatsku: Letiziju suprugova obitelj prezire, dvije stvari ne mogu joj oprostiti. Činili su sve da joj zagorčaju život

Piše MOZAIK SD
12. studenog 2022. - 14:51

U Španjolskoj se proteklog ljeta prikazivala dokumentarna serija ‘Los Borbones, una familia real‘ u čijem je fokusu život njihove kraljevske obitelji, a već su prvi nastavci otkrili neprijateljski odnos između kraljice Letizije i ostalih članova.

Španjolska javnost već dugo nije s takvim zanimanjem pratila neki dokumentarac kao što je to slučaj sa serijom posvećenom njihovoj kraljevskoj obitelji, piše Slobodna Dalmacija.

Televizijski projekt znakovitog naziva ‘Los Borbones, una familia real‘ izazvao je golemo zanimanje, a četvrti nastavak od šest snimljenih epizoda nastalih kombinacijom arhivskih snimki i neobjavljenih intervjua, bio je prava bomba.

Najljući protivnik njihove ljubavi je Felipeov otac, bivši španjolski kralj Juan Carlos, koji je 2014. zbog raznih kaznenih djela morao predati krunu sinu i od tada živi u egzilu.

Kontroverzni Juan Carlos čak se nije ni trudio prikriti koliko ne voli Letiziju i godinama je svima otvoreno govorio kako je ne podnosi.

Najbolji uvid u teror koji je podnosila Letizia od obitelji njezinog supruga, dala je španjolska novinarka Ana Pastor.

Elena je predvodila teror

"Znala sam da se kralju u to vrijeme nije sviđala novinarka i da je na razne načine pokušavao spriječiti Felipeovu vezu s njom. Ono što nisam znala je da je postojala cijela kampanja orkestrirana protiv Letizije i izvana i iznutra, toliko brutalna da joj je zadala samo brige", govori u dokumentarcu Pastor, a u njezinim riječima mnogi su prepoznali Felipeovu stariju sestru Elenu koja je skupa s ocem činila sve da bi Letiziji zagorčala život.

Prema autoru dokumentarca najveći "grijeh" omiljene narodske kraljice Letizije je njezino pučansko porijeklo i to što je prije udaje za Felipea već bila u braku.

Naime, kraljica Letizia Ortez  odgojena je u ‘običnoj‘ obitelji  a u prvom braku je bila kratko te s bivšim suprugom nema djece.

Letizia je rođena u španjolskom gradu Oviedu kao najstarija kći. Ima još dvije sestre.

Roditelji su inzistirali da se Letizia školuje i da pohađa pregršt aktivnosti. Kako je Letizia i od malena bila talentirana, škola i aktivnosti su za nju bile lak zadatak i nikad nije imala problem u komunikaciji i vlastitom izričaju. Inače, Letizia je diplomirala informacijske znanosti i novinarstvo na sveučilištu Complutense u Madridu, te ima magisterij iz Audiovizualnih komunikacija.

U novinarskim vodama bila je uspješna i spretna. Letizia je radila u mnogim prestižnim televizijskim i novinskim kućama. U svom životopisu ima zapisano i javljanje uživo iz New Yorka nakon napada na Blizance 11. rujna, a 2003. je izvještavala i o ratu u Iraku.

Svoj privatni život Letizia uspješno drži dalje od javnosti, no ipak se zna kako je prije udaje za kralja Felipea VI. bila u braku s profesorom književnosti Alonsom Guerrerom. Par se vjenčao 1998. godine, no sreća je trajala samo godinu dana, pa su se 1999. godine rastali.

Svi čekali skandal

Nekoliko godina kasnije, točnije 2004. godine, Letizia se udaje za španjolskog kralja Felipea VI. Španjolski mediji su tada očekivali skandal zbog Letizijinog prijateljskog odnosa s bivšim suprugom Alonsom, no kralj Felipe VI.  sve je od početka znao i bio upućen u priču, pa medijima to više nije bila zanimljiva priča.

Počeci na dvoru za Letiziju nisu bili lagani, baš zbog njezinog prvog braka i toga što nije plave krvi, no kako je vrijeme prolazilo, tako je Letizija svojom inteligencijom i dobrotom brzo osvojila srca dvorjana i javnosti.

Od vjenčanja za kralja Felipea VI., Letizija se brzo priviknula na kraljevske obveze te je svog supruga pratila na putovanjima. Osim toga, bori se za prava djece, obrazovanje i kulturu, te o socijalno osjetljivima.

Ubrzo su postali roditelji dviju djevojčica, 2005. godine su dobili Leonor, a 2007. godine Sofiju.

Kraljica Letizia danas osim titule kraljice, nosi i titulu ikone stila. Upravo zbog svoje ljepote i decentnog izražaja prestižni časopis Vanity Fair proglasio ju je jednom od deset najbolje odijevenih žena svijeta.

image
John Macdougall/Afp
image
Miguel Riopa/Afp
image
Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
Pierre-philippe Marcou/Afp
image
Miguel Riopa/Afp
image
Miguel Riopa/Afp
image
Miguel Riopa/Afp
image
Andre Pain/Afp
image
John Macdougall/Afp
image
Tobias Schwarz/Afp
07. svibanj 2024 22:43