StoryEditorOCM
ZabavaNAKON PREMIJERE ODRŽANE NA VALENTINOVO

Film "U plavetnilo" Antonete Alamat Kusijanović nagrađen na Berlinaleu

Piše Ines Vlašić
19. veljače 2017. - 11:39

Kratkometražni film 'U plavetnilo', redateljice Antonete Alamat Kusijanović nagrađen je specijalnim pohvalama od stručnog žirija na Berlinaleu.  Film je premijerno izveden na prestižnom filmskom festivalu na Valentinovo. Uz redateljicu su na premijeri bili i mladi dubrovački glumci koji tumače glavne uloge.

Scenarij potpisuje Christina Lazaridi, a glavne uloge tumače Gracija Filipović, Vanesa Vidaković Natrlin, Dominik Duždević, Andro Režić, Nataša Dangubić i Marija Kohn. Direktor fotografije je Marko Brdar, za montažu je bila zadužena Minji Kang, za oblikovanje zvuka Julij Zornik, a za glazbu Ivan Marinović. Producenti su Barbara Vekarić i Vlaho Krile (Motion) te Zoran Dževerdanović (Blade Production). Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a kao projekt je razvijan na Short Film Stationu u sklopu programa Berlinale Talents 2016.  

Film donosi priču o trinaestogodišnjoj Juliji i njezinoj majci koje bježeći od obiteljskog nasilja dolaze na idilični otok gdje je Julija provela djetinjstvo. Julija se žarko želi ponovno zbližiti sa svojom najboljom prijateljicom Anom. No Ana je zaljubljena i Julija joj više nije toliko važna. Njezino odbijanje ponovno otvara Julijine rane i baca je nazad u vrtlog nasilja. 

27. travanj 2024 19:21