StoryEditorOCM
ZabavaPREQUEL IGRI PRIJESTOLJA STIŽE U TRAVNJU!

Fanovi jedva iščekuju premijeru serije House of the dragons

Piše DV
27. siječnja 2022. - 10:20

Ljubitelji fantastične serije 'Igra prijestolja' s radošću su dočekali fdoduše još nepotvrđenu vijest s IMDB-a - premijera serije House of the dragons koja je zapravo prequel Igri prijestolja bit će 3. travnja ove godine! 

Priča se temelji na životima jedne od zanimljivijih i osebujnijih obitelji 'Igre prijestolja', Targaryenima i zapravo prapočelu krvavih igara oko željeznog prijestolja, a i objasnit će kako je točno do kovamnja željeznog prijestolja zbog kojeg neprekidno padaju glave, došlo.

Serija od deset epizoda, 'House of the Dragon', prvi je put najavljena još 2020. u listopadu, a za sada je poznato da će pratiti događaje koji su se odvili 300 godine prije radnje 'Pjesme leda i vatre'. U središtu serije naći će se lik Egona Targaryena te njegova osvajanja koja su ga dovela na čelo Kuće.

S HBO-a su potvrdili da će se serija temeljiti na književnom predlošku spin-offa G.R.R. Martina 'Vatra i krv', scenarij potpisuje Ryan Condal dok će pilot i sve ostale epizode režirati Miguel Sapochnik. Upravo Sapochnik istaknuo se kao redatelj nakon prve dvije epizode ' Igre prijestolja' koje je režirao - 'The Gift' i 'The Hardhome', premijerno predstavljene 2015. U šestoj sezoni režirao je epizode 'Battle of the Bastards' i 'The Wind of the Winter', a najpoznatiji je ipak po dvjema borbeno najekstremnijim epizodama posljednje sezone 'Igre prijestolja' - 'The Long Night' i 'The Bells'.

Sapochnikov suradnik Ryan Condal potpisat će scenarij za kompletnu prequel sezonu serije 'House of the Dragon'. Condal je inače poznat kao koautor, uz Carltona Cusea, znanstveno-fantastične serije 'Colony'.

David Benioff i D.B. Weiss, sukreatori serije 'Igra prijestolja' neće biti uključeni u prequel sezonu.

Uz 'House od the Dragon', HBO je planirao snimiti još tri prequela serije 'Igra prijestolja', no onaj s Naomi Watts u glavnoj ulozi ipak je otkazan. 

27. travanj 2024 17:16