StoryEditorOCM
ZabavaRadosno odbrojavanje do Božića

Evo što donosi treći vikend Dubrovačkog zimskog festivala

Piše PSD.
14. prosinca 2017. - 14:58

Dubrovačka zimska čarolija nastavlja se bogatim programima četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala diljem grada i u svom trećem vikendu. Najljepša svjetska pozornica – Stradun, ove će subote ugostiti popularnu grupu Pavel, a Božićna bajka postat će stvarnost u Hotelu Rixos Libertas Dubrovnik.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao dio programa Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine organizira Božićnu bajku, koja će se umjesto na Stradunu, zbog najave nepovoljnih vremenskih prilika, održati 16. prosinca u kongresnoj dvorani hotela Rixos Libertas s početkom u 11 sati. Zabavni program koji će razveseliti dubrovačku dječicu izvest će Mak Teatar iz Zagreba s predstavom „Snježna staza“, a bit će tu i vilenjaci Trio Ad Libidum, Dječji zbor Dubrovnik, Plesni studio Lazareti, Le Petite Festival te Linđovo blago.

Šarena zima u Uvali Lapad donosi bogat dječji program na malu pozornicu pokraj fontane, a ove subote od 14 do 17 sati, tu će nastupiti Plesni studio 3V, udruga Aster izvest će predstavu za djecu, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti Nika Bjelovučić i Elza Filipović. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program se odgađa za nedjelju.
U večernjim satima 16. prosinca pali se svijeća radosti, za koju će službu riječi predvoditi župnik župe sv. Križa u Gružu, fr. Mihael Mario Tolj u 19:30 sati ispred Dubrovačke katedrale.

Od 19 do 21 sat u điru od Brsalja, preko Gundulićeve poljane pa sve do Prijekoga, gradom će pjevati klapa Kolafjaka. U 21 sat uslijedit će koncert grupe Pavel na Stradunu. 

Sljedećeg jutra, u nedjelju, 17. prosinca u đir s pjesmom, od kantuna do kantuna, krenut će ženska klapa Linđo, od 10 do 12 sati. Od 11 sati u Medovom parku odvija se prava zimska bajka s mrazicama, vilenjacima i likovima iz priča. I ove nedjelje bit će tu zabavni kutak uz igre po starinski i make-up kantun, uz ples veselja u organizaciji Plesnog studija Lazareti i udruge Le Petit Festival du Théâtre.

Nedjeljna adventska popodneva obiluju zabavnim programima u Mokošici, koji se odvijaju od 15 sati na igralištu pokraj caffe bara Kiss. Ove nedjelje na programu je zabava za sve generacije uz nastup Zumba Kids i Zumba Teens, priče Mara i Bara, blagdanski vrtuljak igara i karaoke Djeda Božićnjaka te posebnu foto kabinu Bake Mraz. U 17:30 nastupit će dubrovački bend Valetudo. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika programi će se održati u OŠ Mokošica.
*****
Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine na više lokacija u staroj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival podupiru brojne dubrovačke hotelske kuće na čelu s Jadranskim luksuznim hotelima i grupacijom Valamar te razni gospodarski subjekti, banke, agencije i prijevoznici.





 

07. svibanj 2024 22:08