StoryEditorOCM
Zabavasavjeti majstora

Držite li bojler uvijek upaljenim? Evo kad ga je najbolje gasiti za maksimalnu uštedu, postoje i situacije u kojima nikako ne bi smio ostati uključen

Piše dv
17. lipnja 2022. - 19:16

Internet forumi obiluju savjetima, a iza nekih od njih doista stoje stručnjaci. Espreso.rs prenosi njihove preporuke za korištenje bojlera.

- Ako u domaćinstvu živi samac ili samo bračni par, najbolje je bojler uključivati po potrebi, dok je struja jeftina. Ako je višečlana obitelj u pitanju, više ćete uštedjeti ako je bojler stalno uključen - navode majstori, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Kad je riječ o podešavanju, i ovdje vlada pravilo da je zlatna sredina najbolja opcija, dakle, ili treba da biti na dvojci ili na temperaturi od 55 stupnjeva 

Bojler treba uvijek biti isključen kad se kupate.

Većina nas nije nikad razmišljala o tome je li tuširanje s uključenim bojlerom sigurno, sve dok se ne dogodi da netko strada. Nažalost, događaju se udari struje tijekom tuširanja, to nije česta, ali jest realna pojava. Ako se još pitate je li udar struje iz bojlera moguć, jest. Udar struje iz bojlera je česta pojava i vijesti svako par mjeseci pišu o novim žrtvama. Redovit servis bojlera osigurava to da do strujnog udara ne dođe.

27. travanj 2024 07:23