StoryEditorOCM
Zabavazanimljivo mišljenje

Đokovićevi ispadi i dalje su glavna tema u svijetu tenisa: ‘Ponekad mi se čini da je njegov najveći protivnik - Goran‘

Piše SPORT SD
31. siječnja 2023. - 09:51

Novak Đoković je dominantno osvojio Australian Open i tako došao do svojeg 22. Grand Slam naslova u karijeri te se izjednačio s Rafaelom Nadalom na vrhu vječne liste. Igrom srpskog tenisača oduševljeni su svi teniski analitičari, a zanimljiv komentar dala je bivša njemačka tenisačica Andrea Petkovic, piše Slobodna Dalmacija.

"Dok sam gledala Novaka u posljednja dva tjedna kada je vjerojatno igrao najbolji tenis u svojoj karijeri razmišljala sam o nekim stvarima. Njegova najveća snaga su njegove oči, on vidi loptu prije bilo koga drugog - i njegova prilagodljivost. On se može prilagoditi svim uvjetima, podlozi i protivniku. Treba biti defenzivan? Bit će. Treba igrati agresivno? Igrat će. Treba uzvratiti kontra-napadom? Uzvratit će", napisala je Petkovic na svojem Twitteru te nastavila.

"Jako mi je zanimljivo nešto što mi je Boris Becker nedavno rekao: Novak je poput vode, nikada ga ne možeš uhvatiti. Fascinantno ga je gledati svih ovih godina. On je očigledno mentalno jak, fizički spreman i sve ostalo, ali njegova prilagodljivost ga čini nemogućim za pobijediti jer protivnik nikada ne zna kako će Novak izgledati", završila je pohvale za Đokovića tenisačica koja je u karijeri osvojila 7 WTA turnira i u listopadu 2011. došla do 9. mjesta na listi.

image
AFP

Petkovic je na Twitteru ponudila zanimljivo pitanje svojim pratiteljima.

"Ponekad mi se čini da je njegov najveći protivnik Goran. Što vi mislite?", upitala je, a svoje je mišljenje objasnila na Eurosportu gdje je radila kao stručni komentator tijekom prvog Grand Slam turnira sezone.

"Često se čini da on želi neku reakciju iz trenerskog boksa. Čuli smo ga kako kaže ‘Ustani‘ ili ‘Zašto mi ništa ne govoriš‘. Očigledno nešto očekuje. Ponekad bude i sarkastičan pa kaže Goranu kako mu je rekao da zatvori backhand na servisu, a onda protivnik servira na forehand", rekla je Petkovic koja je na kraju ponudila svoje mišljenje zbog čega je to tako.

"Imam osjećaj kako Novak želi stvoriti napetost kako bi se oslobodio pritiska. U jednom trenutku on kaže ‘Dobro si to rekao, Gorane‘, a odmah zatim pita ‘Što želiš od mene‘ ili ‘Ustani, što se događa? Je li spavaš?‘. Izgleda kako Novak treba takvu energiju i napetost", zaključila je Petkovic.

27. travanj 2024 04:00