StoryEditorOCM
ZabavaGlamurozna večer

Bravo za našu Teru, osvojila je Zlatni studio za životno djelo!

Piše DV/JL
10. veljače 2024. - 08:17

Najbolji su još jednom izabrali najbolje. Završila je sedma dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio koja se održala u HRT-ovom studiju ‘Antun Marti‘, a svečanost, koju su glazbenim brojevima uveličali Tatjana Cameron Tajči, Nina Badrić, Petar Grašo, Jasna Zlokić i ostale velike zvijezde naše scene izravno se prenosila na HTV1.

Publika je još jednom uživala u pravom televizijskom spektaklu koji je režirao Ivan Miladinov. Glazbeni producent bio je Ante Gelo, scenograf impresivne pozornice Dragutin Broz, scenaristica showa bila je Ivana Nanut, urednica Andrijana Škorput. Kroz večer prepunu glamoura vodili su nas Jelena Glišić i Igor Kovač, uz asistenciju Pike Bodljića (Mario Petreković), piše jutarnji.hr.

image

Nagrada za zivotno djelo - Tereza Kesovija

Ronald Gorsic/Cropix

Bila je to večer za pamćenje u kojoj nije bilo gubitnika. Jer, svi nominirani dobili su pregršt glasova čitatelja Jutarnjeg lista - svoj glas za najbolje dalo je milijun ljudi. Ući u samo finale najveće medijske nagrade - u sklopu koje se dodjeljuje dvadeset i jedna nagrada u pet kategorija: film, televizija, kazalište, glazba i radio - nije ni lako ni jednostavno. Znaju to svi nominirani, pa razloga za tugu ni razočarenje nije bilo. Ali je zato bilo mnogo razloga za slavlje kod zvijezda koje su, nošene glasovima naših čitatelja, na sedmoj dodjeli osvojili prestižni Zlatni Studio, časopisa Studio čiji je prvi broj izašao u travnju 1964. godine i odmah postao omiljeno štivo.

image
Ranko Suvar/Cropix

Prve nagrade su se dodijelile u kategoriji filma. Nagradu za najbolju filmsku glumicu primila je Tihana Lazović za ulogu Tine u filmu ‘Samo kad se smijem‘. Tihani je ovo prvi Zlatni Studio, a osvojila ga je za sjajnu rolu u potresnom filmu temeljenom na istinitom slučaju obiteljskog nasilja.

Slavko Sobin svoj prvi Zlatni Studio osvojio je za ulogu Frane u istom filmu, dok je nagradu za najbolji igrani film primila ekipa filma ‘Dnevnik Pauline P.‘ redatelja Nevena Hitreca, koji je bio i najgledaniji film prošle godine.

Barbara Kolar s Top radija primila je svoj prvi Zlatni Studio za najbolji radijski glas, naši čitatelji odlučili su da je najbolja radijska postaja Radio Sljeme, radio koji svoje dobre vibracije širi još od 1953. godine.

Ružica Maurus za ulogu gostioničarke Ruže u predstavi ‘Gostioničarka‘ primila je Zlatni Studio u kategoriji najbolje novo lice u kazalištu i na filmu. U oštroj konkurenciji za najbolju glumicu u kazalištu pobijedila je Jelena Miholjević za uloge Lidije, Slave i Milice u predstavi ‘Moji tužni monstrumi‘, dok je Filip Šovagović slavio u kategoriji za najboljeg kazališnog glumca, zahvaljujući ulozi Fabijana u predstavi ‘Moji tužni monstrumi‘.

image

Tatjana Matejaš Cameron Tajči
 

Ranko Suvar/Cropix

Filip je u ovoj kategoriji Zlatni Studio uzeo drugu godinu za redom. Najbolja kazališna predstava prema odluci naših čitatelja je ‘San Ivanjske noći‘ redatelja Paola Magellija, kojem je ovo već treći Zlatni Studio.

Ekipa RTL-ovog ‘Života na vagi‘ slavila je u kategoriji za najbolji televizijski reality show. S pravom, jer ova emisija je dobila svoj već četvrti Zlatni Studio. Najbolja domaća tv serija, kažu naši čitatelji, HTV-ova je ‘Šutnja‘ redatelja Dalibora Matanića.

Najbolji televizijski voditelj je RTL-ov Zoran Šprajc, koji sada doma ima ukupno sedam Zlatnih Studija. HTV-ov Show ‘The Voice‘ osvojio je svoj drugi po redu Zlatni Studio u kategoriji tv zabave, dok je Ivana Petrović s Nove TV primila nagradu za najbolju televizijsku novinarku. Najbolja tv emisija je HTV-ov serijal ‘Sretni gradovi‘ Martine Validžić.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Zlatni Studio za novo lice u glazbi dobio je triljski reper Grše, pjesma godine je ‘Nemoj‘, duet Nine Badrić i Petra Graše, dok je najbolji video-spot ‘Mama ŠČ!‘ Radislava Jovanova Gonza.

Pjevačica godine, odlučili su čitatelji Jutarnjeg lista, je Severina, kojoj je ovo drugi Zlatni Studio što ga je osvojila. Pjevač godine je Damir Urban, koji je u Rijeku odnio svoj prvi Zlatni Studio, a Zlatan Stipišić Gibonni primio je nagradu za koncert godine.

Na svečanoj dodjeli najveće medijske nagrade sinoć su uručene i dvije nagrade za životno djelo. Prvu je primio novinar, urednik, reporter i zaljubljenik u putovanja i dobru reportažu Goran Milić, a drugu jedna od najvećih glazbenih diva s ovih prostora, jedna, jedina i jedinstvena Tereza Kesovija, navodi jutarnji.hr.

 

26. travanj 2024 15:43