StoryEditorOCM
ZabavaMIRNA SA SOBOM

Bila je seksi diva 90-ih, u životu prošla puno lošega, pokazala da je nesalomljiva: Ivana Banfić opet blista, evo priče

Piše Scena SD
21. prosinca 2023. - 11:42

Sinoć je pjevala na Happy Festu u zagrebačkom Boćarskom domu, prošli tjedan je zablistala u ljubičastoj haljini uz Dina Merlina na njegovom spektakularnom koncertu u zagrebačkoj Areni. Ivana Banfić se ne da. Život joj je servirao mnoge izazove, iza nje je puno dramatičnih događaja, ali sve ih je prevladala.

Scena je bila i ostala njezina prva i velika ljubav. Ostavila je srce na pozornici i u ovim prigodama.

Publika je uživala uz njezin nastup u duetu sa sarajevskim glazbenikom, pjesmi "Godinama", koja je 2000. godine - poharala sve!

image

S Dinom Merlinom 2000.: to je bila njihova mega godina

Jakov Prkić/Cropix

Ivani i Dinu Merlinu pjesma je tada donijela apsolutnu pobjedu na Hrvatskom radijskom estivalu, gdje su osvojili sve tri nagrade (glazbenih urednika, slušatelja te Grand-Prix), pobjedu na Hitu ljeta 2000. u Makarskoj, kao i Porina za Hit godine.

Dino Merlin je često pozivao Ivanu da mu bude gošća na koncertima, u Beogradu 2011., 


Ivana je kao dijete, vrlo rano, započela s klasičnom glazbenom naobrazbom. Završila je Srednju glazbenu školu, smjer klavir. Planirala je pohađati i Glazbenu akademiju, ali onda je započela pjevačku karijeru, koja je donijela status dance mega zvijezde 90-ih s nebrojenim hitovima.

Na privatnom polju prava životna drama

U brak je rano ušla s Robertom Magićem, koji joj je postao i glazbeni menadžer. Ljubav je cvjetala, kao i posao, oboje su se bavili i fitnessom, a Ivana je bila tada prva hrvatska pjevačica koja je otvoreno pričala o estetskim zahvatima i pristala da se snimi njezina estetska operacija grudi.

image

ivana banfic

/Slobodna Dalmacija

No bajka se rasplinula, redali su se problemi i Ivana i Robert su se razveli 2005. godine.

image

U društvu Vlade Kalembera i estradnog managera Zorana Škugora

Ranko Šuvar/Cropix

Uslijedio je njezin vrlo težak životni period, iz kojeg ju je "izvukla" ljubav s Krunom Ladišićem. Bila je velika i dobili su sina Jana.

U razgovoru za Gloriju.hr ovako je ispričala o razvodu.

"Bilo je jako teško presjeći tu pupčanu vrpcu, ali bio je to dio odrastanja. Oboje smo to osjetili, da idemo dalje, da smo završili. Bilo mi je teško, no tako je to trebalo biti", priznala je Banfić. S Robertom je prošla svega i svačega, a jedna od najtežih epizoda iz zajedničkog života bila je teška prometna nesreća.

image

U svojoj Velikoj Gorici 2019.

Ronald Goršić/Cropix

"Imala sam neku vrstu zakašnjele reakcije, dok te drži adrenalin, ne shvaćaš što se dogodilo. Najbolje je ne razmišljati previše o crnim scenarijima, promišljati što je moglo biti… ".

Upravo nakon prometne nesreće Ivana je shvatila da joj treba promjena. Dobila ju je i u vidu duhovne obnove. Nakon razvoda, prometne nesreće i završetka devedesetih – trebalo joj je nešto više. Okrenula se duhovnosti.

Preboljela u hodočašću

Nakon razdoblja u kojemu je bila na meti tračeva, Banfić je pronašla ljubav svog života, Krunu Ladišića. Tajno su se vjenčali i ubrzo se željeli ostvariti kao roditelji. Prva trudnoća Ivani, koja je tada već godinama žudjela za djetetom, nije prošla dobro. Imala je spontani pobačaj i morala prihvatiti što se dogodilo.

image
Darko Tomas/Cropix

"Bilo je tužno, bolno prihvaćanje svega toga, no ja sam borac i prihvatila sam što se dogodilo. Isplakali smo se, otišli na hodočašće do Marije Bistrice. Pješačili smo 64 kilometra i tamo sam zapalila svijeću za tu malu dušicu. U molitvi sam pronašla mir. Suočila sam se s drugom trudnoćom, a potom i velikim strahom da se ne ponovi isti scenarij. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, sretan i veseo. Sretna sam i zahvalna na tom velikom daru", ispričala je Ivana Banfić.

image
Arhiva/cropix
image

U ‘Saloonu‘: s Dinom Dvornikom je bila prijateljica, imali su veliki hit ‘Čuvar plaže‘

Ranko Šuvar/Cropix
image

S Ninom Badrić 2004.

Davor Pongračić/Cropix
image
Danijel Soldo/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image

Ivana Banfić kao gošća na koncertu Dina Merlina 8. prosinca u zagrebačkoj Areni

Lucija Očko/Cropix
image

Ivana Banfić kao gošća na koncertu Dina Merlina 8. prosinca u zagrebačkoj Areni

Lucija Očko/Cropix
image

Sinoć je pjevala u zagrebačkom Boćarskom domu

Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix
28. travanj 2024 07:54