StoryEditorOCM
GastroBRZI RUČAK|

Tikvice punjene satarašom više su nego dobro riješenje kako da umjesto u kuhinji dan provedete na plaži!

Piše dv
10. kolovoza 2021. - 10:32

Suradnica Dobre hrane Nastasja Chiara Petrić podijelila je recepte za jela sa satarošom iz pećnice, među kojima izdvajamo tikvice punjene satarašom.

Sataraš iz pećnice:

Povrće možete narezati na krupne ili sitnije komade, a ovo je recept koji će vas dobro poslužiti. Trebaju vam tri velike paprike, veliki luk srebrenac, osam srednjih rajčica, pet češnja češnjaka, žlica kokosova šećera (ili običnog), puna žličica soli, žličica origana, malo papra i pozamašna količina maslinova ulja. Sve skupa dobro promiješajte na širokom i dubokom plehu te zapecite na 200°C oko 45, 50 minuta.

Sataraš poslužite odmah, no možete ga poslužiti i poslije kad se ohladi. Zamrznite višak ili isprobajte jednu od tri ideje koje vam Natasja predlaže

Za tikvce punjene satarašom trebat će vam:

3 žlice kuskusa

4 žlice sataraša

2 veće tikvice

stručak bosiljka ili peršina

1 veća mozzarella

nekoliko žlica parmezana

Priprema:

Tikvicu operite, odstranite vrhove, prerežite na pola pa svaku polovicu po dužini, odstranite unutarnji dio kako biste napravili lađice i blago posolite. Posložite u posudu za pečenje. Unutarnji dio tikvica promiješajte s kuskusom, satarašom, nasjeckanim biljem, sitno sjeckanom mozzarellom i dobro izmiješajte te ostavite 10 minuta da odstoji. Napunite tikvice nadjevom, pospite parmezanom te zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta. Poslužite toplo ili hladno s viškom sataraša kao prilog jelu.

28. travanj 2024 02:45