StoryEditorOCM
GastroKlasik svih klasika

Napravite lazanje kao iz restorana. Neočekivani sastojak radi ogromnu razliku

Piše dv
2. srpnja 2023. - 10:45

Klasik svih klasika kojeg obožavaju i mali i veliki definitivno su lazanje.

Najbolja stvar kod njih što su jednostavne za pripremu te se skoro ni neće razlikovati od onih u restoranu. U svojoj pripremi možete dodavati i razno povrće i začine, ovisno o vašoj preferenciji, donosi Dobra hrana

Za tijesto će vam biti potrebno 300 g oštrog brašna, 3 jaja, sol, maslinovo ulje i 2 žlice mlijeka. Za umak bolonjez potrebno je PIK mljeveno meso, 50 m ulja, 1 glavica luka, 2 češnjaka, 600 g mljevene junetine, 500 g pasirane rajčice, origano, bosiljak, sol i papar. Za bešamel umak potrebno je 50 g maslaca, 50 g glatkog brašna, 600 ml mlijeka, sol, pola žlice muškatnog oraščića i 100 g ribanog sira.

1. korak: bolonjez umak

Nakon što ste nasjeckali povrće, ubacite na ga ulje i dinstajte, pripazite da ne zagori. Nakon što smatrate da je dovoljno dinstano dodajte meso i pustite da se zapeče sa svih strana. Pažljivo ga miješajte i polijte vinom, rajčicom, vodom i začinima. Ova bi se mješavina trebala kuhati oko 45 minuta na laganoj vatri.

2. korak: bešamel umak

Rastopite maslac na tavici, dodajte brašno i pržite ga nekoliko minuta. Nakon toga dodajte zagrijano mlijeko i miješajte pjenjačom kako ne bi bilo eventualnih grudica. Kada sve zakuha skinite s vatre.

3. korak: slaganje i pečenje

U vatrostalnu posudu dimenzija otprilike 25 cm x 40 cm stavite malo bešamela. Na umak složite listove za lazanje i zalijte ga ponovo bešamelom, ali ovaj puta i bolonjez umakom. Na zalivene listove dodajte nove listove i postupak ponavljajte dok ne potrošite sastojke Na vrhu treba biti samo bešamel, a možete dodati i ribani sir ili parmezan. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 45 minuta.

07. svibanj 2024 12:45