StoryEditorOCM
GastroKorčulanka i Lastovka dobile pregaču

Matea Alduk i Sandra Pajić Andrijašević borit će se za titulu Masterchef 2022.

Piše DV
28. rujna 2022. - 09:21

Ovogodišnji Masterchef ponovo je razbudio gledatelje. Jedna od najgledanijih emisija Nove TV i ove je godine među kandidatima predstavila i dvije sjajne kuharice, Mateu Alduk s Korčule i Sandru Pajić Andrijašević s Lastova. Dvije predstavnice iz naše županije oduševile su žiri i prošle dalje u glavno natjecanje.

Matea Alduk s Korčule za žiri je pripremila jelo od kojeg se Stjepan teško odvojio kada ga je probao. Osvojila ga je Mateina grilana tuna, umak od redukcije aceta balsamica te pire od batata s dodatkom pečenog češnjaka i karmeliziranog luka. Tijekom slaganja tanjura, Mateu je uhvatila velika trema pa su joj se tresle ruke i nije stigla staviti dekoraciju na tunu. No taj zadnji dio nije utjecao na prolaz. ‘‘Ukratko, od mene imaš da‘‘, rekao je Damir. ‘‘Matea, ti nisi svjesna koliko dobro kuhaš. Pitao sam te jesi li sigurna u svoj tanjur, nisi bila sigurna. Uspjela si postići da se nisam htio vratiti tu gdje sjedim nego nastaviti jesti dok sve ne pojedem. Sve je jako dobro balansirano, tuna lijepo pečena. Od mene imaš veliko da. Ako ovako nastaviš daleko ćeš dogurati‘‘‘, komentirao je Stjepan. Oduševljen jelom bio je i Melikor, pa je Matea otišla kući s tri ‘‘da‘‘.

Život na Lastovu naučio je Sandru Pajić Andrijašević kako uloviti ribu, a onda od nje i pripremiti jelo. Upravo je riblje jelo koje je pripremila za Stjepana, Damira i Melkiora bio njezin adut za osvajanje pregače. Međutim, nije dobila prolaz od sva tri člana žirija.

‘‘Suho je to na kraju sve. Ukusno je. Da nisi ovo nazvala brudetom, možda bi dobila da od mene‘‘, rekao joj je Stjepan kada je probao jelo.

‘‘Dat ću ti da, jer u tebi vidim nešto što je jako dobro i što u kuhinji može biti dobro‘‘, kazao joj je Damir.

Na kraju, i s Melkiorovim ‘‘da‘‘, Sandra je dobila pregaču. ‘‘Ove godine dajem Sandri s Lastova kredit. Dokaži mi da sam ga dobro iskoristio‘‘‘, kazao joj je Melkior.

Izbor kandidata za Masterchefa još uvijek nije gotov, pa se tu možda pronađe i još koji budući masterchef s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji bi mogao dogurati daleko, posebno nakon što smo prošle sezone svi navijali za Željku Bleuš iz Lumbarde, genijalnu kuharicu i slastičarku koja je u dlaku izgubila u borbi za titulu Masterchefa 2021.

09. svibanj 2024 14:59