StoryEditorOCM
GastroSICILIJANSKA RECEPTURA

Iscijedili ste naranče i krenuli baciti ostatke? Stop! Iskoristite ih i od njih napravite poslastice, donosimo najlakši recept

Piše M.P.
3. siječnja 2022. - 07:30

Doba je citrusa pa mnogi za doručak cijede naranče. Ako ste se jutros odlučili za sok od naranče nemojte bacati koru jer možete je upotrijebiti za pravljenje kandirane narančine kore. Donosimo vam tipični sicilijanski recept koji ima svoje podrijetlo u arapskim narodima.

KANDIRANA NARANČINA KORA

SASTOJCI:

150 g narančine kore

150 cl vode 

150 g šećee

PRIPREMA:

Naranče operite, osušite ih i ogulite.

Koru izrežite na trake.

Trake stavite u zdjelu, naspite hladnu vodu preko i ostavite da stoje desetak sati. Kora će tijekom vremena izgubiti dio gorčine.

Nakon desetak sati ocijedite koru i kuhajte je dvije minute u puno vode.

Ocijedite ih i stavite u hladnu vodu. Vratite ih i ponovite postupak: prokuhajte ih, ocijedite i stavite u hladnu vodu.

Zagrijte vodu u loncu, dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi.

Dodajte koru naranči i pirjajte oko 10 minuta dok se voda ne zgusne i postane sirup.

Skinite lonac s vatre i pustite da se kandirana kora ohladi.

Ocijedite kandiranu narančinu koru i osušite.

SAVJET: Ako nemate mogućnosti koristiti domaće naranče, dobro operite kupovne i prođite ih lagano četkicom koju ste umočili u otopinu sode bikarbone i vode, donosi Slobodna Dalmacija.

15. travanj 2024 09:34