StoryEditorOCM

Županijsko državno odvjetništvo pozvalo don Nikolu Galova da iznese optužbe protiv načelnika Zulima

Piše PSD.
8. lipnja 2009. - 14:30

Don Nikola Galov iznio je mnoge optužbe na račun Vinka Zulima
/ CROPIX
Zbog izjava o mogućim nepravilnostima rada načelnika općine Seget Vinka Zulima, na koje je putem medija upozorio tamošnji župnik don Nikola Galov, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu 28. svibnja pozvalo ga je da iznese dodatne obavijesti.

Doznajemo kako je zamjeniku te službe Frani Bojčiću kazao da za sve svoje tvrdnje ima pisane dokaze i ljude koji ih mogu posvjedočiti. Na temelju ranijih i dodatnih iskaza don Nikola tvrdi da bi uskoro i Uskok mogao raščešljati financijsko poslovanje općinske uprave.

Proziva Zulima da proteklih 16 godina otkako vodi općinu, samovoljno odlučuje o raspodjeli proračunskog novca i troši ga kako se njemu prohtije. Najžešći je, veli, u predizborno vrijeme kad novac dijeli šakom i kapom kupujući glasove.

Tako je bilo i na proteklim izborima, dodaje i podsjeća kako je na sam dan šutnje Zulim dijelio 2000 kuna onima koji će glasovati za njega, a mnoge je potkupljivao još za Božić dijeleći im bakalar, kavu i piće.

Tko mu je dao to pravo da novcem Segećana asfaltira okućnice svojim podobnicima, pita don Nikola te upozorava kako je Zulim novac besramno prao čak i na spomeniku Blaženog Alojzija Stepinca, postavljenom prije četiri godine u Prataptnici.

- Provjerio sam kako je izrada kipa stajala 182.000 kuna, a uređenje okoliša 120.000 kuna, dok je Zulim u proračunu prikazao troškove od 800.000 kuna. Stoga se pitam gdje je ostatak od gotovo pola milijuna kuna - kaže don Nikola.

Neka Bog da meni što ja njemu želim, ali Uskok mora zaustaviti njegovo samovoljno upravljanje općinskom blagajnom, ustvrdio je.

Osim malverzacija s proračunskim novcem segetski župnik zamjera svome načelniku kako podupire bespravnu gradnju, jer pred izbore građanima ispunjava želje glede prenamjene njihovih parcela.

Onima koji nisu u njgovu klanu prijeti otkazima kao, primjerice, vjeroučitelju u tamošnjoj osnovnoj školi Jošku Čudini. Sve ovo ispričao sam Županijskom državnom odvjetništvu i nadam se brzoj reakciji, rekao je don Nikola.

Iako je Kruno Peronja za Zulima kazao kako je politički jak, pitam ga je li to znači da on smije potkradati građane, prijetiti im, a da mu uistinu nitko ništa ne može – zaključio je don Nikola Galov.

Gordana DRAGAN / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 06:39