StoryEditorOCM
Dalmacijapogon na mostinama

Željezara Split: u trećem ovršnom krugu cijena s 25 milijuna kuna pada na 8,3

Piše PSD.
31. siječnja 2013. - 11:06
Niti jedan kupac nije se pojavio na jučer održanom dražbenom ročištu na kojemu se u postupku ovrhe prodavao dio pogona hladne prerade čelika “Željezare Split u stečaju” smješten na Mostinama (Dujmovača) u Splitu.

U naravi riječ je o 12.121 kvadratu praznog ravnog zemljišta na kojemu su ranije odlagane čelične građevinske mreže, procijenjenog na 25.015.950 kuna.

Na jučerašnjem ročištu nekretnina je ponuđena s početnom cijenom od dvije trećine procijenjene vrijednosti, odnosno za 16.667.300 kuna.

Datum sljedećeg dražbenog ročišta odredit će sudac Općinskog suda u Splitu Goran Čolak, s tim da će početna cijena iznositi trećinu utvrđene vrijednosti, znači 8.338.650 kuna.

Bivšim radnicima, a sada vjerovnicima Željezare Split u ovome slučaju cijena ne znači ništa, jer ionako nemaju izgleda naplatiti svoja preostala potraživanja.

Ovrhu je, naime, pokrenula tvrtka “Jadran metal” na osnovu hipoteke na zemljište. Paralelno s ovim odvija se postupak ovrhe i za preostali dio pogona “Željezare” u Mostinama, što ga je pokrenula OTP banka. Radi se o zemljištu površine 13.000 kvadrata s objektima.

Sljedeće ročište održat će se u ožujku s početnom cijenom u iznosu jedne trećine procijenjene vrijednosti od 33 milijuna kuna.

J. Matić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 11:15