StoryEditorOCM
Dalmacijasituacija je bila ozbiljna

Završila drama u Sinju: predao se muškarac koji je prijetio da će aktivirati bombu i pustiti plin, pirotehničari pretražili kuću

23. listopada 2019. - 18:12
P1700595.JPG

16:10 - Drama u Sinju okončana je najboljim mogućim ishodom u 15.40 sati kada se Slobodan Bračulj mirno predao policijskim službenicima.

Bračulj je odveden u službene prostorije policijske postaje u Sinju gdje će se s njim obaviti obavijesni razgovor.

U međuvremenu su pirotehničari obavili pregled obiteljske kuće u koju se Bračulj zabarikadirao i utvrdili da je doista postojao dio sredstava kojima je prijetio dizanjem u zrak, ali o detaljima nismo uspjeli doznati. Kako nam je potvrdila Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske obavit će se detaljni očevid očevi i nastavit će se kriminalističko istraživanje.

14:10 - Osoba koja se predstavila kao Slobodan Bračulj u srijedu se zabarikadirala u obiteljsku kuću koju je u sinjskoj Ulici braće Radić izgradio pok. Ivan Bračulj, otac Slobodana Bračulja, i zaprijetila da će dignuti u zrak kuću i sebe. Dotična osoba u 12,55 sati nazvala je tehničku redakciju sinjskog HIT radija.

Dežurni tehničar spojio je tu osobu s novinarkom Boženom Romac.

- Gospodin s druge strane predstavio se kao Slobodan Bračulj. Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, nerješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu – kazala nam je Božena Romac.

U međuvremenu su susjedi alarmirali policiju. Osim temeljnih policajaca iz Policijske postaje Sinj koji su zatvorili sav promet vozila i pješaka u tom dijelu Sinja na lice mjesta stigli su i policijski službenici iz Policijske uprave, pirotehničari i pregovarači koji su, neslužbeno smo saznali, stupili u kontakt s Bračuljem.

Oko 13,30 sati v.d. ravnatelja OŠ "Marka Marulića", koja se nalazi u susjedstvu, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:25