StoryEditorOCM
DalmacijaJOŠ SE NIŠTA NE ZNA

Zapečaćen restoran u kojem je navodno večerala talijanska obitelj; Može li se ova tragedija povezati s nedavnom zapljenom 62 kilograma pedoća 'bez papira' na Hvaru?

13. kolovoza 2019. - 17:27

Navodno je talijanska obitelj, čiji je član preminuo na brodu iz za sada nepoznatih razloga preminuo, večerala u restoranu na hvarskoj rivi. Još je prerano reći može li ova tragedija povezati sa 62 kilograma pedoća koje su u petak inspektori zaplijenili u ugostiteljskom objektu na otoku i poslali na uništenje jer nisu postojali papiri o njihovom porijeklu.

- Od trenutka saznanja za tragični događaj osobno sam uključen. U ovom trenutku tri sanitarna inspektora postupaju. Restoranu u kojem su navodno imali obrok je zapečačen i sukladno nadležnostima postupamo.

Kada utvrdimo točne uzroke i činjenice obavijestit ću hrvatsku javnost o uzrocima ovog nemilog događaja", rekao je za N1 glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Stručnjaci ne vjeruju da je putnik s jedrenjaka kod Hvara preminuo zbog pokvarenih školjki: Reakcija organizma je bila suviše burna da bi se radilo o trovanju hranom

Novi detalji drame na brodu: do dolaska Hitne muškarac je već preminuo, helikopter dvoje djece u teškom stanju i dvoje odraslih prevezao u Split; Sumnja se na trovanje školjkama, inspektori su već na terenu

Na brodu kod Hvara pronađen mrtav muškarac, četiri osobe zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu; Otrovali se školjkama u restoranu?

Iako se u javnosti sumnja na trovanje hranom, pravi uzrok znat će se tek za nekoliko sati kad stignu rezultati nalaza sanitarne inspekcije i kad se obavi kompletan očevid. Kako neslužbeno doznajemo, na brodu su trenutno i Državni inspektorat Republike Hrvatske i DORH i policija koji nastoje utvrditi sve okolnosti.

Iz DIRH-a kažu da se još ništa ne može sa sigurnošću tvrditi te da je bitno ne širiti paniku:

- Danima su naši inspektori obavljali nadzor na Hvaru, a osim ovih 62 kilograma dagnji druga veća zapljena školjaka u zadnje vrijeme nije zabilježena. No, to uopće ne mora značiti da su sudionici tragedije jeli školjke kao ni da se radi o trovanju hranom. Hrvatska je sigurna zemlja - dodaju iz DIRH-a.

One su glavne zvijezde na Hvaru, njih se prati i snima, dojavljuje se njihovo kretanje: 'Bilo bi lipo da su se najavile ka šta se to vanka radi, a ne ovako da me u podne dižu iz kreveta'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:34