StoryEditorOCM
ZagoraSTRANAČKA KRIŽALJKA

Splitski student i sin moćnog HDZ-ovca snažno ulazi u političke vode, međutim njegov je politički izbor znatno drukčiji

Piše Mate Primorac
31. siječnja 2024. - 12:07

U tijeku je "superizborna" godina, ujedno i ona koja prethodi lokalnim izborima, pa Domovinski pokret slaže kadrovsku križaljku u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nakon što su imenovali povjerenike za Omiš i Brela, na red je došao i Vrgorac. U Gradskom vijeću trenutno djeluju dvije stranke, vladajuća Nezavisna lista mladih koja ima apsolutnu većinu u vrgorskom parlamentu i oporbeni HDZ-a.

No, do lokalnih izbora sigurno će se karte dobro zamiješati, može se očekivati povratak SDP-a na scenu, ali i ulazak Domovinskog pokreta.

image

Ante Jelavić

Privatni album

U toj stranci je izbor "pao" na studenta druge godine računarstva u Splitu, Antu Jelavića iz Podprologa. Riječ je o mladiću koji je bio član Kick-boxing kluba "Sveti Jure" kojeg je utemeljio pokojni Davor Jović, junak Domovinskog rata, sa svojim prijateljem Joškom Radonićem. Stranački povjerenik je sin Mije Jelavića, koji je 90-ih godina bio jedan od moćnijih ljudi u vrgorskom HDZ-u, a obnašao je i dužnost načelnika Postaje granične policije.

- Pred Antom je u predstojećem razdoblju zadatak povezivanja članstva u snažnu organizaciju te priprema stranke za naredne europske, parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore. Splitski student omiljen je u rodnom Podprologu i Vrgorcu.

Strastveni je zaljubljenik u kick boxing, a kao borca i discipliniranog mladog čovjeka odgajao ga je i junak Domovinskog rata Davor Jović. Ante je odrastao u obitelji dragovoljaca Domovinskog rata i ima snažno usađen osjećaj za domoljubnu politiku.

To je upravo ono što je našoj mladosti potrebno u složenim okolnostima u kojima odrastaju. Sigurni smo kako ćemo za uspjehe ovog mladog čovjeka još mnogo puta u budućnosti čuti - navodi se u priopćenju županijskog ogranka Domovinskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:24