StoryEditorOCM
Zagorajesenska berba

Pamtit će se ova jesen u Imotskom polju, i to po dobrome: ‘Nema vinograda koji nije rodio! Izvrsna kiselina, izvrstan slador, zdravo zrno. Imat ćemo još vrhunske Kujundžuše‘

22. rujna 2022. - 11:16

Pamtit će se ova jesen u Imotskom polju, bez obzira na sušu koja je ovo ljeto udarila po Imotskoj krajini. No, dvije kiše koje su pale u idealno vrijeme, tamo početkom i sredinom ljeta, po tvrdnjama vinara i vinogradara bez obzira što i nisu bile obimne, doprinijele su tome da će ovogodišnja berba grožđa u Imotskom polju biti upamćena po dobrome. Upamćena, tvrde vinogradari, po količini, ali i po kvaliteti grožđa.

Ovih dana sve vrvi po vinogradima. Upravo zbog najavljenog dobrog i kvalitetnog uroda čini nam se i da je više ljudi u berbi, i da su veseliji.

Nastavlja tradiciju

– Upravo je to tako – veli nam Ante Šimunović, novopečeni inženjer agronomije, smjer vinogradarstvo i vinarstvo, koji je praktički sa završnog ispita na fakultetu Mediteranskih kultura u Splitu, u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 22:34