StoryEditorOCM
Zagorasvečanost otkazana

Medved se ispričao braniteljima Sinja i Cetinske krajine: Veteranski centar gradi se zbog vas. Nismo vas pozvali zbog zaštite vašeg zdravlja

3. srpnja 2020. - 16:43

Ministar hratskih branitelja Tomo Medved u petak je poslao pismo koordinaciji braniteljskih udruga Sinja i Cetinske krajine u kojemu se ispričao što branitelji u srijedu nisu nazočili potpisivanju povelje o izgradnji Veteranskog centra u Sinju.

U pismu naslovljenom 'Odgovor na dopis: Osvrt na potpisivanje Povelje za izgradnju Veteranskog centra u Sinju' stoji:

- Izražavamo žaljenje zbog vašeg nezadovoljstva i ističemo kako nam to nikako nije bilo u cilju tijekom organizacije potpisivanja Povelje za izgradnju Veteranskog centra u Sinju. Ako smo načinom organizacije nenamjerno povrijedili vaše osjećaje, ispričavamo vam se.

No dopustite da vam objasnimo naš stav o ovom događaju: Veteranski centar u Sinju projekt je od strateškog značenja za braniteljsko-stradalničku populaciju i njegova izgradnja iznosi oko 48 milijuna kuna. Imat će 130 ležaja i moći će primiti oko 2.500 korisnika godišnje. Veteranski centar gradi se zbog vas i vaših potreba...".

Na kraju pisma stoji:

- Izvođač radova izgradnje Veteranskog centra u Sinju uveden je u rad i, sukladno pravilima, bilo je nužno organizirati potpisivanje Povelje. Zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa odustali smo od polaganja kamena temeljca i organiziranja svečanosti u nazočnosti uzvanika. Odlučili smo to prvenstveno zbog zaštite vašeg zdravlja jer mnogi od vas, a posebno hrvatski ratni vojni invalidi, u rizičnoj su skupini - stoji u pismu koje je potpisao ministar Tomo Medved.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 09:08