StoryEditorOCM
Zagoraodličan posao

Dalmatinski HGSS-ovci ekspresno odradili zahtjevnu akciju, iz kanjona Čikole izvukli ozlijeđenu ženu

Piše K. G.
11. svibnja 2024. - 11:40

Članovi šibenske stanice HGSS-a u petak kasno poslijepodne uspješno su izveli akciju spašavanja ozlijeđene ženske osobe iz kanjona Čikole.

Kako su izvijestili iz šibenskog HGSS-a na svojoj Facebook stranici u 18 sati i 15 minuta je na privatni mobitel članice HGSS stanice Šibenik stigao poziv u kojem se traži pomoć te je kolegica obavijest proslijedila ostalim članovima.

image

Šibenski HGSS-ovci izvukli ozlijeđenu ženu iz kanjona Čikole

Facebook/HGSS Šibenik

Naime, u kanjonu Čikole na ulazu u feratu ozlijedila se ženska osoba te se sumnjalo na lom skočnog zgloba. U najkraćem roku na teren je izlašlo 19 članova HGSS stanice Šibenik, a prvi koji su došli do unesrećene pristupili su imobilizaciji ozljede te osobu zbrinjavaju u nosilima i pripremaju za transport.

- Dolaskom svih članova  počinje se s transportom iz kanjona kroz usjek dug tridesetak metara do platoa gdje postoji pješačka staza. Od tuda osobu odnosimo do vozila i uskoro predajemo timu Hitne medicinske pomoći na daljnju skrb. Tako je u 19:45, ili svega sat i po od dojave završila ova akcija, a osoba bila zbrinuta- izvijestili su iz šibenskog HGSS-a.

image

Šibenski HGSS-ovci zbrinuli ozlijeđenu ženu i predali je timu Hitne pomoći

Facebook/HGSS Šibenik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 19:52