StoryEditor
Zagorakod sinja

U Zagori autom naletio na divlje svinje; životinje su od siline udara uginule na licu mjesta. Vozač je u šoku, ali je, na sreću, prošao bez ozljeda. No, vozilo je uništeno

Piše Toni Paštar
12. studenog 2021. - 12:11

U četvrtak navečer na županijskoj cesti Sinj – Otok osobno vozilo naletjelo je na dvije divlje svinje. Od izravnog udara divlje životinje su usmrćene, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. Vozač je prošao bez ozljeda, ako se ne računa preživljavanje šokantnog događaja.

Divlje svinje u Sinjskom polju već su "udomaćena divljač", naročito tijekom jeseni. Upravo u tijeku ovoga mjeseca u sve rjeđe nastanjenim kočacima seoskih naselja cetinskoga kraja svinje se pred skoro kolinje intenzivno tove pri čemu je kao prehrambeni artikal najzastupljeniji kukuruz. Čini se da i divlje svinje vole kukuruz. A kukuruza je na još neobranim stabljikama u Sinjskom polju na desetine i stotine tona. Divljač se uz to u izraslom korovu i grmovima ima gdje skriti. Jedinke najčešće pogriješe kad požele koristiti cestu, kao u uvodno navedenom slučaju, što u pravilu plate glavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 03:27