StoryEditor
ZagoraKOBNA ADRESA

Anitu Nosić napadaju sa svih strana jer je Lovreć zamijenila Zagrebom: pogledajte ove fotografije i pošteno recite - treba li joj zamjeriti?

Piše PSD
8. veljače 2020. - 17:35

Kese vijore zavezane na granama. Autobusna stanica obojana je u mozaik crveno-bijelih kvadratića. Pokidani jumbo plakat poziva na doček Nove godine. Glavna ulica nosi naziv po dr. Franji Tuđmanu.

To je Lovreć danas. To je središte općine kojom upravlja – ili je do jučer upravljala, nije baš da smo najbolje shvatili – Anita Nosić.

Čuli ste za Anitu Nosić? Već danima ne silazi s naslovnih stranica. Klikovi se za nju lijepe kao za prirodnu nepogodu. Jer ona je baš to – nepogoda. A nepogodama se ne oprašta.

Anita Nosić, pisala je "Slobodna" u lipnju 2017. godine, nije samo najmlađa načelnica u zemlji, nego je i najzgodnija. Objavljene su tada i fotografije načelnice Nosić. I, stvarno, na njima je bila lijepa žena. Vitka i plava. Zgodna. Prema svim standardima zapadne civilizacije. Novinari su tu ljepotu isticali, a za sam Lovreć i nisu baš marili.

Mali, ali drčni

A taj njen Lovreć, samo da se zna, nije baš nitko i ništa. Taj njen Lovreć općina je mala poput Regočova palca, ali i drčna.

Tamo na sve mijene ovoga svijeta samo odmahuju rukom. Tamo HDZ uvjerljivo pobjeđuje i kad Sanadera uhapse, kad mu dokažu da je milijune bespravno prisvojio i kad čitava stranka završi na optuženičkoj klupi. Što ga više lome, to oni HDZ vole jače.

Kad se Anita Nosić onomad bila kandidirala za načelnicu, projurila je pokraj svoje protukandidatkinje poput Usaina Bolta.

Osvojila je više od 80 posto glasova.

Istina, sjena sumnje opasno je bila prekrila lica mnogih Lovrećana uoči zadnjih predsjedničkih izbora. I na nekim starim kućama, srušenima kao da je baš ovdje prva crta bojišnice bila, čak i na autobusnim postajama, pojavilo se ime Miroslava Škore. I nisu ga tolikom brzinom mogli prebrisati koliko je ono svaki put iznova iskakalo. I, stvarno, HDZ-ova kandidatkinja, na šok i nevjericu mnogih, osvojila je samo 52 posto glasova. Bio je to najozbiljni znak da joj se ne piše dobro.

Baš kao ni Aniti Nosić. Svi su je se sad dohvatili. A ona je samo promijenila adresu. Lovreć zamijenila Zagrebom. Baš kao što su to na stotine njenih zemljaka činili proteklih desetljeća. Pogledajte ove fotografije i pošteno recite, treba li joj zamjeriti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 21:22