StoryEditorOCM
Dalmacijaizvješće PU splitsko-dalmatinske

Za policajce i vatrogasce nema odmora: srećom, nema ozlijeđenih, ali je zabilježena velika materijalna šteta

Piše PSD
23. veljače 2019. - 09:45
IMG-20190223-WA0000

Tijekom noći na području PU splitsko-dalmatinske, a posebno na području Grada Splita, evidentirali smo veliki broj dojava vezano uz rušenju stabala na cestu, oštećenja vozila, oštećenja prozora na objektima, oštećenja uslijed udara kontejnera i slično, a sve zbog jakog vjetra, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

U galeriji su fotografije s intervencija vatrogasaca. Radi se o splitskim ulicama: Velebitska, Šižgorićeva, Njegoševa i Marjanski put. 

Orkanska bura 'dere' u cijeloj Dalmaciji: oštećeni automobili i krovovi, ulice pune smeća i grana, vozači na mukama...

Policijski službenici su zajedno s vatrogascima cijelu noć bili na terenu i postupali po dojavama. Do ovog trenutka nismo zaprimili obavijest niti saznanja da je tijekom događaja netko ozlijeđen. Pretpostavljamo da ćemo tijekom jutra zaprimiti još dojava vezano uz materijalnu štetu na objektima i vozilima tijekom noći.  

Od evidentiranih oštećenja i događaja uslijed jakog vjetra izdvajamo:

Sinoć oko 18:00 sati u ulici Marka Marulića u Solinu, došlo do oštećenje krovne konstrukcije na plasteniku na kojem su se otkinuli dijelovi, te su pali i oštetili osobno vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

U Makarskoj se jutros oko 1 sat u trgovačkom centru urušio panel zid kojoj prilikom su se u prodavaonici srušile police.   

U Trogiru oko 4 sata u ulici Hrvatskih mučenika palo je stablo na tri vozila na kojima su nastala veća oštećenja. 

Oko 05,45 sati u Kaštel Sućurcu u Ulici Pape Ivana Pavla II, zbog jakog udara vjetra došlo je do prevrtanja parkiranog kamiona, uslijed čega je došlo do curenja goriva. Vatrogasci su na mjestu događaja sanirali onečišćenje.  

Također, evidentirali smo i osam požara na otvorenom prostoru od čega izdvajamo požar koji je oko 22:20 sati planuo na području Brda u Splitu u kojem je opožareno nisko raslinje i trava. Požar je zahvatio i oštetio parkirano osobno vozilo. Prilikom gašenja jedan vatrogasac je zadobio lakše tjelesne ozljede.

U Makarskoj je oko 23:50 sati izbio požar u Vukovarskoj ulici kod nadvožnjaka koji je ugašen u 01:45 sati, a gorjelo je nisko raslinje i makija. Zbog širenja požara uslijed jakog vjetra policijski službenici evakuirali  stanare obližnjih stambenih zgrada, a nakon 20 minuta kada se stanje smirilo građani su se vratili u svoje domove. Također, tijekom požara policijski službenici su vozila sa  D-8 preusmjeravali kroz Makarsku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:33