StoryEditorOCM
DalmacijaPACIJENTI ODUŠEVLJENI

Vrgorčani napokon mogu snimiti zube

Piše PSD.
5. studenog 2014. - 21:51
Vrgorački pacijenti u jednom trenutku bili su na korak da ostanu bez radiološke ordinacije, jer radiolozi su zbog komplikacija oko isplate honorara prestali dolaziti u Tinov grad, a inženjerka radiologije bila je prebačena u Imotski. I da stvar bude još gora, poplava je uništila ortopan (rendgen za zube). Scenarij je ovo kakva se ne bi postidjeli ni u najgorim mračnim filmovima. Tada su samo rijetki vjerovali da bi se nešto po tom pitanju moglo promijeniti.

Valjda neće crknuti

Međutim, godinu dana poslije situacija se potpuno promijenila, snimanja se i dalje obavljaju u vrgoračkoj ordinaciji, ponedjeljkom i četvrtkom, a zahvaljujući digitalizaciji sad radiolozi u Trogiru i Supetru očitavaju vrgoračke nalaze.
No, to nije kraj dobrim vijestima, jer je stigao i novi ortopan.

U svemu je veliku ulogu odigrao Županijski dom zdravlja, odnosno njegov ravnatelj dr. Dragomir Petric, ali i Slobodna Dalmacija. Naš list je, naime, uporno prozivao bivšeg ministra zdravlja Rajka Ostojića i dr. Dragomira Petrica za maćehinski odnos prema ispostavi vrgoračkog Doma zdravlja.

- Kupili smo novi ortopan za Vrgorac, njegova je vrijednost s montažom oko 200.000 kuna. Eto vidite da nismo zaboravili Vrgorac - kazao je dr. Petric. Nadajmo se da i ovaj neće crknuti zbog vode koja curi s krova ordinacija kad je kiša!

- Krov je dobar, ali kad se skupi malo više lišća na krovu, šahta se začepi, jer ne može progutati toliku količinu i onda voda procuri u ordinaciju. Treba paziti na odvodnju – pojašnjava dr. Petric.

Oduševljenje novim aparatom nisu krili ni brojni pacijenti u čekaonici ispred radiološke ordinacije, kao ni inženjerka radiologije Gorjana Novak.

- Svijetli kao svemirski brod, apsolutno čudo. Stavili smo ga za svaki slučaj u kut, gdje do njega ne može doći nikakva vlaga. Snimanja na ortopanu obavljat će se svaki utorak od 7.30 sati do 13 sati. Pacijenti sada neće morati ići po Hercegovini ili u Makarsku, Metković i plaćati to kod privatnika po 250 kuna. Sad trebaju samo donijeti uputnicu i sve će biti riješeno, a mogu doći i oni iz Metkovića, Imotskog, Makarske i Ploča, samo se trebaju prethodno naručiti na broj telefona 021/ 674- 442 - poručila je Novak.

mate primorac


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2024 15:02