StoryEditorOCM
VirSportski ribolov

Virski udičari ispunili su cilj u Rijeci, drugi put uzastopno bit će na Prvenstvu Hrvatske

Piše Kažimir Škrbić/ Virski list
7. listopada 2020. - 12:40

Na Međužupanijskom prvenstvu u sportskom ribolovu štapom s obale u kategoriji U-16, Roko Begonja i Tamara Čavrag osigurali su nastup na PH koje će se od 9. do 11. listopada održati na otoku Viru

Mladi virski udičari Roko Begonja i Tamara Čavrag osigurali su nastup na Prvenstvu Hrvatske u sportskom ribolovu štapom s obale u kategoriji U-16 koje će se od 9. do 11. listopada održati na otoku Viru, nakon što su na Međužupanijskom prvenstvu u Rijeci proteklog vikenda (25. – 27. rujna) zauzeli 18. i 24. mjesto. Iako drugog natjecateljskog dana nisu ponovili dobar nastup kao prvog dana, kada su plasmanom bili kandidati za medalje, Begonja i Čavrag iz ŠRD Vir na ribolovnoj poziciji Molo Longo i ranije kod 3. maja ipak su na kraju odradili posao. Roko je dodatno u krajnjoj kalkulaciji imao odličan prošlogodišnji plasman na PH u Korčuli kada je bio sedmi, pa mu državno prvenstvo nije moglo pobjeći.

image
EP

- Cilj smo ispunili, a to je u ovom trenutku najvažnije. Na Prvenstvu Hrvatske gledat ćemo Roka i Tamaru kao predstavnike virskog ŠRD-a - sažima trodnevno riječko natjecanje predsjednica virskog udičarskog društva Elizabeta Fumić. Industrijski i lučki ambijent ribolovne zone u Rijeci očito nije u potpunosti odgovarao mladim udičarima s Vira, jer su drugog dana natjecanja bili znatno skromniji. Tamara je uhvatila 6 riba ukupne težine 347 grama, dok je 6 riba koje je uhvatio Roko imalo nešto nižu težinu – 326 grama, što im je bilo dovoljno za 27. i 28. mjesto. Kada se sve zbroji i oduzme, plasman među 24 najbolja u Hrvatskoj i skori nastup dvoje udičara na PH, za virski ŠRD znači ponavljanje lanjskog uspjeha i potvrdu kontinuiteta, odnosno kvalitete.

- Pozicije na kojima su lovili Roko i Tamara nisu bile loše, ali su bitno drukčije od onih na Viru na koje su naviknuti i koje su njima bliskije. Očekujem kako će im na PH biti lakše nego na ovom riječkom natjecanju - istaknula je predsjednica Fumić. Slabiji individualni rezultat spustio je Roka i Tamaru i u poretku momčadi, pa su nakon pete pozicije ostvarene prvog dana, na koncu pali na devetu. Na Međužupanijskom prvenstvu u Rijeci pobijedio je domaći udičar Teo Hajdaraj iz Kantride ulovivši drugog dana 19 riba težine 931 gram, pa je spojio jedno drugo mjesto i pobjedu drugoga dana u konačan trijumf i zlato. Srebro je pripalo subotnjem pobjedniku Vitu Ferari iz tribunjske Pirke koji je bio peti s ulovom 11 riba težine 828 grama, dok je treće mjesto zauzeo Patrik Uhač iz lovranskog Zubaca ulovivši 11 riba težine 864 grama. Uhač je kao pobjednik sektora imao treći ulov u nedjelju i sedmi u subotu, što mu je na kraju donijelo broncu. Riječani su trijumfirali i u momčadskom dijelu natjecanja, gdje je pobjeda pripala Hajdaraju i Nini Gavrić, drugi su bili Luko Pavičević i Patrik Uhač iz Zubaca, a ukupno treći i brončani jučerašnji pobjednici Stipan Barišić i Ivan Pribilović iz biograjske Podlanice. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 16:07