StoryEditor
VirIMENOVANJE

Viranin dr. Silvio Bašić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva

Piše Kažimir Škrbić/ Virski list
7. listopada 2020. - 12:00
Dr. BašićIva_perincic

Imenovanjem dr. Bašića, pročelnika Zavoda za neurologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava, otok Vir je prvi put dobio državnog tajnika u Vladi Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske na nedavno održanom zatvorenom dijelu svoje sjednice razriješila je i imenovala niz novih te potvrdila stare državne tajnike, a od 42 mjesta državnih tajnika jedno je pripalo uglednom liječniku i vrhunskom medicinskom znanstveniku s otoka Vira, prof. dr. sc. Silviju Bašiću, dr. med. Viranin dr. Bašić pročelnik je Zavoda za neurologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava, a njegovim je imenovanjem otok Vir prvi put dobio državnog tajnika u Vladi RH, odnosno Ministarstvu zdravstva.  

- Prvi sam Viranin izabran za državnog tajnika, ali se nadam kako neću biti posljednji - kratko nam je kazao dr. Bašić dan nakon imenovanja. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Splitu, a na usavršavanjima je Bašić bio u Zürichu, Grenobleu, Seattleu i Lyonu. Silvio Bašić je sin pokojnog Tomislava Bašića, doajena virskog i zadarskog sporta, profesionalnog nogometaša u SAD-u te nogometnog trenera koji je otkrio i brusio talent kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića. Pored dr. Bašića koji je Viranin, s otoka posredno dolaze još dvoje državnih tajnika, odnosno riječ je o poznatim virskim vikendašima – Velimiru Žuncu u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Nataši Mikuš Žigman u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2021 03:04