StoryEditorOCM
Dalmacijavijest iz zagreba

Vijest iz Zagreba: za koji dan probijat će se tunel na Stupici

Piše PSD.
1. travnja 2011. - 20:27

Vijest iz Zagreba glasi: Sljedećeg tjedna počinju radovi na probijanju 182 m dugoga biokovskog tunela na Stupici. Projekt tunela je završen, a u tijeku su pregovori za odabir izvođača radova.

Najvjerojatnije će Hrvatske ceste zaključiti ugovor s tvrtkom “Viadukt” iz Zagreba i njegovim kooperantima bez javnog natječaja, sukladno odluci Vlade RH koja je megaodron na Stupici proglasila elementarnom nepogodom i koji se sanira po hitnom postupku.

Građevinari su govorili da se tunel može probiti za 50 dana, što znači da bi zaista, kako je nagovijestio ministar Kalmeta prilikom obilaska Stupice, mogao biti gotov početkom srpnja.

Od siječnja na saniranju dionice od 400 metara ispred i iza ulaska u tunel na Stupici Hrvatske ceste su na javnome natječaju odabrale riječku tvrtku “Geoteh”, koja je postavila sidrene zaštitne mreže na pokose i obarala klimave opasne stijene. Sanacija košta 2,8 milijuna kuna.

Makarski gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek s veseljem je dočekao vijest, kao i Gojko Trlin, predsjednik MO Ravče, koji je iz očaja zbog sporosti radova na otvaranju 160 dana zatvorene ceste Makarska - Vrgorac bio spreman na nove prosvjede i blokiranje čvorišta Ravča.

A. Dragičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 13:50