StoryEditorOCM
Dalmacijastani pa gledaj!

Ušli smo u 'Đuzelove dvore', kuću o kojoj bruji cijela Hrvatska! Ima skoro 500 kvadrata, bazen, teretanu, tenisko igralište... a svi smo je dijelom platili

22. listopada 2016. - 15:07
duzel00

Društvene mreže bruje, a ako bismo bili i približno precizni, više od 70 posto Imoćana u petak je pričalo jednoj jedinoj stvari - kući za odmor imotskoga gradonačelnika Ante Đuzela, čiji su gabariti osvanuli na internetskim propagandnim stranicama tvrtke "Novasol" koja inače zastupa gotovo sve iznajmljivače kuća za odmor na području Imotske krajine. A njih je u ovom trenutku više od 120.

Portali se razmetnuli fotografijama prelijepog zdanja tik uz jugoistočni ulaz u sam grad. O komentarima da i ne govorimo. Hvala ti, Bože, ima ih svih mogućih boja i lakova, ponajviše onih s temom "lako je njemu", "tko zna kako ju je steka", "a što nije pomogao sirotinji"...

A na stranicama tvrtke "Novasol" reklama i fotografije, stani pa gledaj. Skoro 500 četvornih metara objekta, točnije 488 "kvadrata", smještajni luksuzni kapaciteti sa pet zvjezdica za 20 osoba, 91 metara četvornih otvorenog bazena, fitnes, bilijar, sprave za vježbanje, natkriveni kamin, tenisko igralište, jaccuzzi, sauna, osam vrhunsko opremljenih kupaonica, ulaz za invalide, sedam soba vrhunskih namještenih.

A da o pogledu na Imotsko polje, Biokovo i ne govorimo. Objekt kojem zaista nema ravna u gradu Imotskom.

Uz pomoć posrednika dolazimo pred kuću na predjelu Đuveruša. Asfaltni put do same kuće, nešto ispod nje makadam.

- Evo izvolite, gledajte, slikajte i pišite, jer nemam što kriti - dočekao nas je Ante Đuzel, gradonačelnik Imotskog.

- Zaista ne vidim razloga za toliko zanimanje, naprosto neku internetsku hajku na mene i moju obitelj, baš kao da ja nisam ravnopravan građanin kao i svi ostali. Vidite, ovo zdanje je u vlasništvu moga sina. Nitko od troje moje djece ne radi i moja je dužnost svojoj djeci nešto ostaviti kako bi radila. A istina vam je sljedeća.

Ja i moj brat Željko smo je sagradili. Ja sam u nju uložio 400 tisuća eura, moj brat 70 tisuća. Investicija je nešto malo veća od tri milijuna kuna i ostali smo dužni još ljudima oko 50 tisuća eura. Ali, ako Bog da, kuću ću isplatiti za četiri, pet godina.

I nije istina što se piše da smo dobili od države potporu od 50 tisuća eura, već redovnim i legalnim putem 50 tisuća kuna na koje smo imali pravo oko energetske obnove i bazena. I tu je sva priča.

Cijeli život se i ja i brat bavimo ugostiteljstvom. Radove smo, više od 60 posto, obavili mi uz pomoć mojih prijatelja. Radili smo i dan i noć i ja sam im zahvalan. Svi računi su tu i nemam što kritii. Mislim da je ovo dobro za Imotski, ima ovakvih sličnih i boljih objekata u Imotskoj krajini. I hotel i moju kuću stavili smo pod hipoteku digli kredit i to je to, što tu ima biti sporno, svi računi su svim institucijama na uvidu - priča nam Đuzel.

- A što je s prometnicom pored kuće, koja je asfaltirana samo do vašeg objekta? - pitamo.

- Jeste, jer su se moji susjedi koji imaju kuće niže pobunili da bi im asfaltom mogla doći voda pred kuće. Stoga smo napravili i upojni bunar i sljedeći tjedan i to ćemo asfaltirati. Uostalom, cestu nisam napravio ja, već je Gradsko vijeće donijelo odluku da se gradi, još i kada nisam imao tu svoje zemljište koje sam kupio od Mare Medvidovića. Apsolutno nikakvih nisam imao problema sa susjedima oko imovinsko-pravnih odnosa.

I još nešto zapišite, molim vas... svi ti koji dižu slike s stranica "Novasol" i dilaju je po kafićima neka i odgovaraju. A ja ću se i na sljedećim izborima kandidirati i uvjeren sam u pobjedu. Ako građani tako odluče, a uvjeren sam da ih većina to misli - rezolutan je Đuzel.


Kuća u Zagrebu, zemljište na Drveniku...

Ante Đuzel je gradonačelnik Imotskog od 2005. godine. U vlasništvu što on, što njegova obitelj, koliko znamo, imaju adaptiranu staru kuću u zaseoku Đuzelima, također prilagođenu za seoski turizam, ima dvoranu za svatove, obiteljsku kuću u blizini, zemljište na Drveniku kod Trogira, te kuću u Zagrebu.

Možda dođe i Brad Pitt

S tim objektom oplemenjena je ponuda grada u smještajnim luksuznim kapacitetima. Objekt se, koliko znamo, svrstava u luksuzne i sva boravišna pristojba od gostiju ostaje gradu. A tko, zna možda nam nekada u nju dođe i neka poznata osoba iz svijeta sporta, glume, biznisa, a to je i reklama za grad. A kako se izgradila i čime ta kuća pitajte vlasnika, rečeno nam je u Turističkoj zajednici grada Imotskog.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:01