StoryEditorOCM
DalmacijaTROGIR

Ukinuta dva kamenoloma u Planom

Piše PSD.
22. travnja 2013. - 23:33
Posljednju sjednicu trogirskoga Gradskoga vijeća u ovom sazivu obilježilo je usvajanje prostornoplanske dokumentacije. Vijećnici su prihvatili druge izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada, na kojima je zagrebačka tvrtka ARHEO radila proteklu godinu i pol dana.

Glavni je razlog zbog kojega se pristupilo izmjenama usklađivanje prostora “Brodotrogira” s programom restrukturiranja, kazao je Ante Bilić pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno gospodarstvo.

Izmjenama su ukinuta dva kamenoloma u Planom, Ivana i Stara kava, a jedan je smanjen. Proširene su dvije gospodarske zone u istom naselju.

Zeleni pojas na ulazu u grad

Deponij je usklađen s novim uvjetima gospodarenja komunalnim otpadom, te je predviđen još jedan spoj na obilaznicu i omogućena izgradnja trajektnog pristana na Solinama. Vijećnici su prihvatili izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja područja Brigi-Lokvice, koje obuhvaća 13 hektara površine.

Na tom je području planirana izgradnja nogometnog igrališta na kojemu će nogometna natjecanja moći pratiti 1500 gledatelja, te sportsko-rekreacijska i turističko-ugostiteljska zona.

Predviđena je izgradnja nove crkve i pastoralnog centra s dječjim vrtićem, plaže te parkiralište. Na području Lokvica, na ulazu u grad, jedan dio bit će zeleni pojas, a na drugom je planirana izgradnja manjeg objekta. Autobusni kolodvor se ukida, a taj će prostor dobiti posve novi izgled. Bit će to zelena zona usklađena s obližnjim parkom Garagnin-Fanfogna. U sklopu nje planiran je objekt s kulturnim sadržajima.

− Brigi-Lokvice, osim novog izgleda, pridonijet će oživljavanju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta − rekao je Bilić.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog o imenovanju dr. sc. Fani Celio-Cega ravnateljicom Muzeja grada Trogira na mandat od četiri godine. Ona je skoro dvije i pol godine bila vršiteljica dužnosti ravnatelja. Na četvrti natječaj, koje je raspisalo Upravno vijeće Muzeja, javila se i Danka Radić.

Stručno vijeće Muzeja jednoglasno je s tri glasa odlučilo da Celio-Cega bude imenovana za ravnateljicu, s čime se najprije složilo Upravno vijeće, a zatim i vijećnici, svi osim SDP-ovca Drage Mindoljevića, potpredsjednika te stranke, koji je kazao da neće glasati jer stranka nije donijela svoj stav o tome.

Gordana Dragan


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 01:26