StoryEditorOCM
DalmacijaBANKROT NAD GLAVOM

U više od 20 sudskih tužbi od Kaštela se potražuje čak 11,2 milijuna kuna

Piše PSD.
20. svibnja 2011. - 16:03
Više od 20 sudskih sporova trenutno se vodi protiv Grada Kaštela, a ukupna potraživanja tužitelja, sa zadnjim danom prosinca prošle godine, premašivala su čak 11,2 milijuna kuna.

Među sporovima koji su u tijeku najveća potraživanja koja će se, izgubi li Grad “sudsku utakmicu”, isplatiti iz gradske blagajne jesu ona tvrtke “Delkredere” d.o.o., koja po osnovi više naplaćenog komunalnog doprinosa traži čak 4.506.000 kuna, Hrvatskog fonda za privatizaciju, čija potraživanja dosežu oko tri milijuna, te “Flia” d.o.o., koji po osnovi isplaćene poljonaknade od Grada traži 1.480.000 kuna.

Među onima čija se potraživanja broje u stotinama tisuća kuna jest i “Ebur” d.o.o., koji je tužio Grad Kaštela na 457 tisuća kuna na ime obavljenih građevinskih radova, ugrađene opreme na izvedbi komunalne infrastrukture i javne rasvjete, “Clissa” d.o.o., koja zbog obavljenog prijevoza učenika OŠ “Ostrog” potražuje 190 tisuća kuna, a još je aktualan i javnosti već poznati spor Ivana Mateljana iz Kaštel Lukšića koji od Grada i Hrvatskih željeznica, zbog pogibije sina na dijelu nekategorizirane prometnice i željezničkog prijelaza, zahtijeva isplatu nešto više od pola milijuna kuna.

Tajnici Knjižnice 700.000, a Antunovićima 450.000 kuna

Uz već izgubljeni spor, u kojemu je zbog nezakonito uručenog otkaza na radnome mjestu tajnice u Gradskoj knjižnici Kaštela Zrinki Plepe-Kovač Grad morao isplatiti 700 tisuća kuna, zbog čega, naravno, nitko od odgovornih nije snosio posljedice, nedavno je, zbog nezakonitih radova koje je obavio, Grad izgubio još jedan sudski postupak.

Riječ je o tužbi koju je podigla obitelj Antunović zbog bespravno izgrađenog betonskog zida u dužini od 35 metara, betonskog stupa te zemljanog nasipa, koje je izgradila bivša gradska vlast.

− U slučaju Antunović izgubljen je sudski spor, zbog čega Grad traži nagodbu kako bi se umanjila šteta koja nas stoji gotovo 450 tisuća kuna.

Riječ je o zidu koji je bespravno izgradila bivša vlast, a Grad bi sada sve morao dovesti u prvobitno stanje. Taj dio spornog zemljišta Grad bi otkupio, jer je u skladu s planom trase buduće prometnice, a sklapanjem nagodbe anuliramo potencijalnu štetu koja bi nastala uspostavom prijašnjeg stanja po odluci suda − izjavio je gradonačelnik Joško Berket.

jakov žarko Snimio mario todorić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:24