StoryEditorOCM
Dalmacijapolicijski bilten

U Splitu muškarac mačetom nasrnuo na ženu, a kod Malog Drvenika izlovljavali prstace

Piše PSD.
25. kolovoza 2015. - 12:14
Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom. Sumnjiči se da je 23. kolovoza u Splitu došao do ulaznih vrata stana i držeći u ruci mačetu i pištolj prijetio 55-godišnjakinji.

Uhićen je, te je od njega oduzeto oružje. Doveden je u službene prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostorija koje koristi.

Pronađena su i oduzeta tri pištolja. Protiv 51-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju nadležnom Prekršajnom sudu.

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom. Sumnjiči se da je jučer tijekom dana u Tučepima prijetio smrću 60-godišnjaku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađen i oduzet pištolj. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Pronađeno 20 kilograma prstaca


Policijski službenici Postaje pomorske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom koji je jučer tijekom jutra u uvali na Malom Drveniku zatečen prilikom izlova prstaca.

Kod njega je pronađeno i oduzeto ukupno 20 kilograma (1656 komada ) prstaca.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Ukrao laptop


Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je u kolovozu na području Splita provalio u uredske prostorije poduzeća odakle je otuđio prijenosno računalo, fotoaparat i dr. predmete.

Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasniku, a počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 20 tisuća kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom.

Sumnjiče se da su na području Solina tijekom kolovoza provalili u rezervoar teretnog vozila i otuđili oko 120 litara goriva.

Slijedi podnošenje posebnog izviješća nadležnom Državnom odvjetništvu.

M.D., PSD, FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:39