StoryEditorOCM
Dalmacijavelike štete od požara

U Splitu će biti proglašena elementarna nepogoda: čeka se blagoslov župana

Piše PSD
18. srpnja 2017. - 11:13

Stanje na požarištima puno je bolje nego jučer, ne bude li nepredviđenih situacija riješit će se cijeli zapadni dio opožarenog područja i dio istočnog područja, izviješteno je na jutrošnjem sastanku Stožera civilne zaštite grada Splita kojeg je vodio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Vatrogasaca ima dovoljno, pomoć je stigla iz cijele zemlje, za dogašivanje je uključena vojska i HGSS tako da nema potrebe za angažiranjem građana, pogotovo ne samoinicijativno.

Zavod za javno zdravstvo preporučuje i dalje da se prozori drže zatvoreni, a osobe s kroničnim bolestima i djeca budu u klimatiziranim prostorijama.

Opskrba električnom energijom za istočni dio gradskih kotareva je normalizirana, dok HEP  za područje Žrnovnice, Srinjina, Sitnog čeka dozvolu vatrogasaca da mogu pristupiti sanaciji na terenu.

I dalje na snazi ostaje apel građanima da ne opterećuju glavne cestovne  pravce i reduciraju potrošnju električne energije.

Karepovac je sinoć saniran, Tehnička služba Čistoće spašena, tijekom jutra se i dalje zemljom zatrpavaju opožarena područja. Ne postoji vise opasnost od otvorenog požara.

Vodoopskrba je normalizirana, a dvije cisterne pitke vode bit će na raspolaganju.

U prihvatnom centru otvorenom u Spaladium Areni noć je provelo 11 osoba, od kojih 8 stranaca.

Danas će se sastati Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode i gradonačelnik će uputiti županu zahtjev za proglašenje elementarne nepogode. Tek po proglašenju elementarne nepogode uputit će se javni poziv građanima za prijavu šteta.

Također, obavještavaju se građani da se za rješavanje logističkih potreba obrate gradskim kotarevima i mjesnim odborima kako ne bi opterećivali zurne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:34