StoryEditorOCM
DalmacijaHRVACE

U Satriću jasni: Asfaltna baza nam ne treba

Piše PSD.
30. travnja 2014. - 10:52
Općinsko vijeće Hrvaca u ponedjeljak je, na prijedlog kluba vijećnika vladajućeg HDZ-a, na dnevni red uvrstilo informacij u izaslanstva koje je obišlo asfaltne baze tvrtke “Colas” u Varaždinu i Lepoglavi, a koja asfaltnu bazu želi izgraditi i u Hrvacama. Takvoj namjeri snažno se opire dio građana Hrvaca i cijeloga Satrića, s motivacijom da u svojem dvorištu ne žele zagađivača i proizvođača za zdravlje ljudi nepoželjnih kemijskih spojeva.

Član izaslanstva Ivica Odžak s NL Ivana Marunice, kazao je da su ih u “Colasu” korektno primili te da su čelnici te tvrtke naglasili kako ne žele doći u Hrvace ako bi osjećali da su u neprijateljskom okruženju. Iz “Colasa” su, kazao je Odžak, tijekom svibnja spremni doći u Hrvace, prezentirati svoj projekt i odgovarati na pitanja.

- “Colas” je ozbiljna tvrtka, s godišnjim prihodom od 230 milijuna kuna, i svatko bi ih poželio u svojoj općini. Mi ćemo im u najskorije vrijeme morati dati konačni odgovor - kazao je vijećnicima načelnik Dinko Bošnjak.
Predsjednik Vijeća dr. Ante Prolić prenio je vijećnicima očitovanje građana Satrića koji su jasno protiv izgradnje asfaltne baze na lokaciji Vukove stine.

I fra Neven propovijedao u korist zdravlja mještana

- O potencijalnoj asfaltnoj bazi razgovarali smo na Mjesnom odboru, temeljnom ogranku HDZ-a i zboru građana, i jedinstveni smo u stavu da nam takav objekt nije potreban. Eventualna dobit koju bi donio bila bi manja od štete koju bi prouzročio – kazao je dr. Prolić.

Neslužbeno, asfaltna baza bilo je temom i Općinskog odbora HDZ-a Hrvaca čiji su se članovi oko nje podijelili, a protiv podređivanja zdravlja građana i prijetnje djevičanski čistom hrvatačkom okolišu u ime profita na prošlonedjeljnoj svetoj misi propovijedao je i župnik Hrvaca fra Neven Pavlinušić.

Na posljednjoj sjednici Vijeća prije gotovo dva mjeseca raspravljalo se o pismu namjere “Colasa” i tom prilikom odlučeno je da se u roku od 15 dana organizira provođenje javne rasprave, čemu je podloga trebala biti strudija utjecaja na okoliš. Taj zaključakjoš nije proveden.

TONI PAŠTAR


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:40