StoryEditorOCM
Dalmacijanatjecanje za učenike

U Imotskom održana Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada, Splićani najuspješniji

19. veljače 2016. - 23:20
natjecanje

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovne i srednje škole, okupila je jučer u Imotskom više od 140 mladih iz mnogih mjesta od Splita do Ploča, te učenike s naših srednjodalmatinskih otoka.

Tema olimpijade bila je „Brak i obitelj u Božjem naumu“.

Organizator olimpijade je imotska osnovna škola „Stjepan Radić“, inače najveća škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Olimpijadu su Lijepom našom otvorili učenici te škole, a izaslanik nadbiskupa Marina Barišića,  don Josip Periš, pozdravio je sve sudionike i prenio im pozdrave nadbiskupa,koji zbog bolesti nije mogao doći u Imotski. U ime županije sudionike olimpijade pozdravio je i pročelnik za društvene aktivnosti prof. Tomislav Đonlić,te u ime domaćina ravnateljica imotske škole prof.Monika Pavlović-Grabovac i Grgo Nikolić u ime grada Imotskog.

Mladi natjecatelji osim zadaće o temi, imali su prigodnu tombolu i kviz,a u zabavnom programu sudjelovali su članovi Glazbene škole dr.fra Ivan Glibotić, mandolinski orkestar Imotski, Kud "Dikovača" iz Zmijavaca, te mladi glazbenici iz Imotske gimnazije. Također imotski gosti razgledali su u pauzi između pisanja zadataka i prirodne ljepote Imotskog.

Iako će se naknadno objaviti rezultati olimpijade, doznajemo da su najviše uspjeha imali učenici osnovne škole Sućidar iz Splita,a u konkurenciji srednjih škola Treća Gimnazija iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 04:39