StoryEditor
DalmacijaKultna 115-estica

U Imotskom kreće gradnja spomenika Mercedesu, evo kako će izgledati; U grad stiže i ekipa iz Njemačke s četrnaest unikatnih 'merđaša', sprema se pravi spektakl

14. svibnja 2019. - 21:07

Dugo očekivana izgradnja spomenika Mercedesu, kultnom prijevoznom sredstvu mnogih Imoćana, konačno kreće u realizaciju.

I to ne tek tako, kako su mnogi očekivali, jer to će Imoćani učiniti sa stilom, rekli bismo i spektakularno.

Idemo redom. U nedjelju, 19. svibnja, u organizaciji Oldtimer kluba Imotski otvara se ispred zgrade Grada u Imotskom izložba starih Mercedesa, o kojoj nam je nešto više rekao agilni predsjednik toga kluba Ivan Topić Nota.

– Neće to biti bilo kakva izložba, nego izložba sa stilom. U goste nam dolaze članovi poznatog Oltimer kluba Stuttgart iz istoimenoga grada u Njemačkoj, gdje je srce Mercedesa, i dovoze četrnaest unikatnih primjeraka "merđaša", koje će predstaviti Imoćanima kao zahvalu što smo mi desetljećima cijenili njihov najveći brend.

Osim njih, tu će se naći i tridesetak naših starih Mercedesa iz Imotske krajine.

Nakon izložbe idemo u promenadnu vožnju ulicama Imotskog na jedno, u budućnosti, kultno imotsko mjesto. Riječ je o lokaciji na kojoj ćemo simbolično početi radove na izgradnji spomenika Mercedesu, prvom takvom u ovom dijelu Europe, a mislim i šire. Makete i projekti su gotovi, lokacija je izvrsna i nemamo više što čekati – veli naš sugovornik i nastavlja:

– Kultna 115-estica izniknut će u pravom imotskom kamenu u svojoj naravnoj veličini. I ne samo kao simbol Mercedesu, nego kao simbolu našeg čovjeka, koji je tvrd kao kamen i zna koji auto treba voziti.

Dakako, po našu domaćinsku, goste ćemo počastiti, kako to i priliči, domaćim specijalitetima. Smatramo da je to lijepa prezentacija našeg Imotskog i Imotske krajine – referirao nam je nedjeljni raspored Ivan Topić Nota.

Spomenimo da su članovi Oldtimer kluba iz Stuttgarta već imali nekoliko telefonskih i pismenih dogovora sa svojim prijateljima u Imotskom, te su se detaljno interesirali o njihovim nakanama s izgradnjom spomenika.

Kako kaže Topić, to im se učinilo nevjerojatnim, no kad su u svojem poznatom "Mercedes classic magazinu" pročitali reportažu o ljubavi Imoćana za Mercedesima, "zagrizli" su za Imotski te su odlučili i poći na tako dug put kako bi bili na povijesnome mjestu gdje će se graditi spomenik njihovu kultnom vozilu.

item - id = 603635
related id = 0 -> 1137429
related id = 1 -> 1135780
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 18:49