StoryEditorOCM

U Gospinu svetištu održan festival duhovnih pjesama "Papa fest"

Piše PSD.
7. rujna 2015. - 01:08
U Gospinu svetištu održan je u nedjelju sedamnaesti festival duhovnih pjesama "Papa fest" koji se održava u spomen na nezaboravni susret mladih s papom Ivanom Pavlom Drugim upravo na Gospinu otoku, pa je cijeli događaj i počeo sa snimkom pjesme "Zdravo Djevo, kraljice Hrvata", u kojoj se čuje kako Sveti otac pjeva s mladima u Solinu.
Uslijedila je zatim i uvodna, zajednička pjesma "Gledam te, bijeli oče" koju su izveli mladi iz više vokalno-instrumentalnih sastava, izvođača ovogodišnjeg festivala, a potom je pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Nediljko Ante Ančić otvorio festival prenoseći pozdrave splitsko-makarskog nadbiskupa, msgr. Marina Barišića. Pozdravio je također inicijatora i utemeljitelja festivala, nekadašnjeg solinskog župnika don Vinka Sanadera koji je bio u publici, kao i sadašnjeg župnika Gospe od Otoka don Ranka Vidovića, zahvaljujući im obojici na trudu kojega su dali i daju da bi se ovaj događaj i dalje nastavio.
- Dragi naši mladi, kaže se: Tko pjeva dvostruko moli. Dobro je i plemenito što ove pjesme i molitve upućujete prema Bogu, a onda istao tako uzdižete i srca mladih na putu njihove vjere – kazao je dr. Nediljko Ante Ančić okupljenom mnoštvu.
I solinski gradonačelnik Blaženko Boban čestitao je mladim glazbenicima na posvećenosti pjesmi i Bogu.
- Dobrodošli na Gospin otok, dobrodošli na ovaj otok nade. Vi pokazujete svima što to znači ljubiti Boga, što to znači moliti i pjevati Bogu. Vidim da je Gospin otok večeras pun, posebice s mladosti i to me veseli - poručio je Boban sudionicima festivala.
U programu su zapjevali vokalno instrumentalni sastavi: "Sanctus Liborius", "Gospine ruže", "Darovi duha", "Dominik", "Izidor" i "Sperantes", svi iz Splita, "David" iz Dugoga Rata, "Sveti Lovre" iz Trogira, "Put života" iz Svete Nedelje (Zagreb), solinski "Papa band", solista Vedran Vegar z Knina i kao gošće ženska klapa "Neverin" iz Kaštel Lukšića, dok je program vodila Nevena Pleština.
Organizator ovog festivala je župa Gospe od Otoka, pokrovitelji su Grad Solin, župni ured župe Gospe od Otoka i Splitsko-makarska nadbiskupija.
Mia Sesartić, Snimio: Jakov Prkić/cropix 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:35