StoryEditorOCM
Dalmacijau sitne sate

Turisti napadnuti pred popularnim hvarskim klubom: sukobili se sa zaštitarima oko plaćanja ulaska u 'Carpe Diem'?; Tvrde da su ih bacili na tlo i tukli te trčali za njima i kada su krenuli pobjeći taksi-brodom

26. kolovoza 2019. - 11:31
boy_george2-090811

Dojava o remećenju javnog reda i mira koja je u policiju stigla u noći s petka na subotu oko 3,40 sati otkrila je još jedan sukob u kojem su strani turisti izašli s ozljedama. Pred klubom Carpe Diem na Marinkovcu, otočiću u Paklinskim otocima došlo je do sukoba između tri hrvatska i dva državljana Austrije.

Prema neslužbenim informacijama, Hrvati su bili zaštitari kluba, a Austrijanci gosti.

- Ne znamo radi li se o redarima kluba, kriminalističko istraživanje provodi Policijska postaja Hvar. Austrijskim državljanima je pružena liječnička pomoć te su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede - saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Za sada se slučaj vodi kao remećenje javnog reda i mira i po svemu sudeći će protiv sve petorice sudionika ići optužni prijedlozi za prekršaj.

Za Index su Austrijanci prepričali kako su napadnuti i pretučeni. Osim njih dvojice u društvu su bile tri djevojke, dvije Austrijanke i jedna Hrvatica. Do sukoba sa zaštitarima je navodno došlo zbog rasprave oko plaćanja ulaska u klub.

Prema verziji austrijskih turista napala su ih petorica ili šestorica koji su krenuli za njima s ulaza u klub te su jednoga čak bacili na tlo i tukli. Turisti su se spasili bijegom na taksi-brod s kojeg su ukrcani gosti vidjeli kako za njima trče napadači.

Prema fotografijama ozljeda lica se vidi da su pretrpjeli brutalni napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:47