StoryEditorOCM
DalmacijaPREDSTEČAJNe NAGODBe

TUI ulazi u hotele Živogošća i Podgore

Piše PSD.
7. listopada 2013. - 19:46
Svjetski turistički lider TUI koji na putovanja vodi oko 30 milijuna turista godišnje, uskoro će sa svojim partnerima okupljenim u „Karisma Hotels Adriatic“ postati (su)vlasnik atraktivnih turističkih nekretnina na Jadranu, a kako saznajemo „oko su bacili“ na Kupare kao državnu stratešku investiciju te na “Hotele Živogošće” za koje su dali ponudu o dokapitalizaciji u predstečajnoj nagodbi.

Prema neslužbenim informacijama, TUI bi s istim partnerima upravljao i “Hotelima Podgora” nakon predstečajne nagodbe, i to s tvrtkom “Kaić” koja bi obnovila i investirala u podizanje kvalitete u hotelima.

Kako su ta tri velika partnera okupljena u „Karisma Hotels Adriatic“ već u lipnju kupila “Hotele Koločep”, idućih mjeseci bi se u njihovu (su)vlasništvu moglo tako naći još nekoliko tisuća hotelskih postelja u Dalmaciji, čime bi se Hrvatska pridružila najvećima u turističkom svijetu u kojima svoje poslovne interese ima TUI.

Nakon što su ovog proljeća u nekoliko navrata vrlo jasno istaknuli kako žele ozbiljnim investicijama i značajnim kapacitetima ući u hrvatski turizam, nakon nedavnog radnog posjeta Petera Longa, glavnog izvršnog direktora kompanije TUI Travel, Dubrovniku, postalo je jasno kako se ne radi tek o razmišljanjima, nego o vrlo konkretnim poslovnim planovima s velikim partnerima koje su pronašli u „Agrokoru“ i meksičkom „Karisma Resort International“.

Istovremeno se polako privode kraju i predstečajne nagodbe u kojima se našlo hotelsko poduzeće “Korčula”, za koje je država ocijenila da je ponuda “Prosperus” fonda najbolja za dokapitalizaciju i restrukturiranje te prezadužene tvrtke. Isti fond je u najužoj kombinaciji i za preuzimanje HTP-a Orebić, dok bi kampom “Vranjica Belvedere” u Seget Vranjici kod Trogira nakon predstečajne nagodbe trebao upravljati šibenski “Solaris” čija je ponuda za dokapitalizaciju ocijenjena najboljom.

ružica mikačić

Godišnje 30 milijuna gostiju

TUI AG najveća je svjetska putnička kompanija, strateški partner kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA). Svjetski joj uspjeh potvrđuje prisutnost u 180 zemalja, 30 milijuna gostiju godišnje, vodeća pozicija na više od 30 svjetskih tržišta i upravljanje aviokompanijom sa 141 zrakoplovom, a preko TUI Travel Hotels upravlja sa 61 hotelom u svijetu. Sjedište TUI-ja je u Velikoj Britaniji, ima više od 54 tisuće djelatnika. U protekloj financijskoj godini TUI Travel je ostvario prihode od 14,5 milijarda funta i operativni profit od 490 milijuna britanskih funta.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:57