StoryEditor

Tugare: smotra crkvenih zborova

Piše PSD.
1. srpnja 2008. - 00:21

U organizaciji župe Tugare i Društva Poljičana “Sveti Jure – Priko “ pred oko 1000 gostiju i uzvanika među kojima je bio i pročelnik za turizam Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella te oko 300 izvođača programa u Tugarima je održana 15. smotra poljičkih crkvenih zborova i pučkih pivača.

Nazočne je pozdravio poljički dekan don Vlado Đuderija, a u odsutnosti Velikog poljičkog kneza Petra Rodića (koji zbog smrtnog slučaja u obitelji nije mogao doći) nazočne je pozdravio Mali knez Ante Radovčić, a tugarski svećenik don Božo Ćubelić je otvorio susrete i zaslužio aplauz prisutnih.

Nastupili su mješoviti zborovi iz Srijana – Donji Dolac, Strožanca, Jesenica, Dugog Rata, Duća i Tugara, a pučki pivači iz Dubrave, Kostanja, Srinjina i Tugara. Kako svake godine na susretima bude pokoji gost iznenađenja, ovoga puta su to bili gosti iz Kučina. Na kraju, aplauz su dobile i vrijedne tugarske žene koje su se danima angažirale oko spremanja soparnika kojim su na domjenku počastile goste, uz ostale poljičke delicije.

Davor GRGAT/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:34